Mijn Tergooi - Afspraak bloedafname

Via het patiëntenportaal van Tergooi (MijnTergooi) is het mogelijk om online een afspraak voor bloedafname in te plannen. U kiest zelf een datum en locatie die u goed uitkomen.

Het is mogelijk om een afspraak in te plannen met of zonder Zorgdomein verwijsnummer. Het Zorgdomein verwijsnummer ontvangt u per mail van uw zorgverlener.

Voorbereidingen

 • Voor het online maken van een afspraak heeft u een apparaat met een werkende internetverbinding nodig.
 • Daarnaast heeft u een DigiD nodig en/of uw Zorgdomein verwijsnummer.

Afspraak maken

Inloggen met DigiD zonder Zorgdomein verwijsnummer

 1. Voor het maken van een afspraak voor bloedafname kunt u inloggen op Mijn Tergooi met uw DigiD. Meer informatie over het inloggen met DigiD vindt u hier .
 2. Na het inloggen komt u op het hoofdscherm. Indien u geen Zorgdomein verwijsnummer hebt, klikt u op het kopje Afspraken en vervolgens op Afspraak maken.
 3. Selecteer nu de polikliniek Laboratorium/Bloedafname en klik op Volgende.
 4. Kies nu uit de mogelijkheden Bloedafname of Aderlating en klik op Volgende.
 5. Heeft u geen Zorgdomein verwijsnummer? Selecteer dan Nee en klik op VolgendeIndien u wel een Zorgdomein verwijsnummer hebt, volgt u dan de stappen behorend bij Inloggen met DigiD met Zorgdomein verwijsnummer.
 6. Selecteer de gewenste bloedafnamelocatie en klik op Volgende.
 7. Er wordt nu getoond of er een afspraak gemaakt kan worden bij de gekozen locatie. Klik op Volgende.
 8. Alle opties voor afspraken worden nu getoond. Het kan soms even duren voordat de opties zichtbaar zijn. Wacht dan even. Kies uw afspraak door op de groene knop met Plan deze afspraak te klikken.
 9. Klik op Volgende om de afspraak definitief te maken.

Inloggen met DigiD met Zorgdomein verwijsnummer

 1. Voor het maken van een afspraak voor bloedafname kunt u inloggen op Mijn Tergooi met uw DigiD. Meer informatie over het inloggen met DigiD vindt u hier .
 2. Na het inloggen komt u op het hoofdscherm. Indien u een Zorgdomein verwijsnummer hebt, klikt u op het kopje Afspraken en vervolgens op Verwijzing inplannen.
 3. Selecteer nu de juiste verwijzing en klik op de groene knop met Afspraak maken.
 4. Selecteer de gewenste bloedafnamelocatie en klik op Volgende.
 5. Alle opties voor afspraken worden nu getoond. Het kan soms even duren voordat de opties zichtbaar zijn. Wacht dan even. Kies uw afspraak door op de groene knop met Plan deze afspraak te klikken.
 6. Klik op Volgende om de afspraak definitief te maken.

Inloggen met Zorgdomein verwijsnummer

 1. Voor het maken van een afspraak voor bloedafname kunt u inloggen op Mijn Tergooi met uw Zorgdomein verwijsnummer. Vul uw verwijsnummer, geboortedatum en geslacht in en klik op Inloggen.
 2. Controleer uw gegevens, waaronder uw e-mail en telefoonnummer, en klik op Volgende.
 3. Selecteer de gewenste bloedafnamelocatie en klik op Volgende.
 4. Alle opties voor afspraken worden nu getoond. Het kan soms even duren voordat de opties zichtbaar zijn. Wacht dan even. Kies uw afspraak door op de groene knop met Plan deze afspraak te klikken.
 5. Klik op Volgende om de afspraak definitief te maken.

Privacy

Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen. Twijfelt u over de echtheid van een mail of website waar wordt gevraagd om in te loggen? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling vanuit wiens naam ze de mail sturen.

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
KoningsdagIn verband met Koningsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu