Algemene tips videobellen

Heeft u een video belafspraak met uw zorgverlener? Zorg dan dat u onderstaande tips opvolgt zodat u op de meest optimale manier uw gesprek in gaat.

Tips

Stabiel beeld

Zorg ervoor dat de telefoon, tablet of laptop waarmee u videobelt een stabiele ondergrond heeft. Dat betekent dat u die het best niet kunt vasthouden of op uw schoot kunt zetten. Zet uw apparaat op tafel of in een houder of allebei.

Afstand tot camera

Zorg ervoor dat u op een juiste afstand van de camera af zit. Belangrijk hierbij is dat u zelf het beeld nog goed ziet, maar ook dat u zelf goed in beeld bent voor de persoon met wie u een video belafspraak heeft.

Camera op ooghoogte

Zorg dat de camera ongeveer op ooghoogte staat. Op die manier heeft de persoon met wie u belt u goed in beeld.

Rustige omgeving

Zorg dat u in een rustige omgeving bent op het moment van de afspraak. Hierdoor voorkomt u dat het gesprek wordt onderbroken of er sprake is van te veel omgevingsgeluid.

Microfoon

Zorg dat uw microfoon hard genoeg staat. Test van te voren even of uw geluid aan staat en of vraag aan het begin van de belafspraak of de andere persoon u goed kan verstaan.

Licht

Zorg dat de ruimte waar u zich bevindt voldoende licht is. probeer erop te letten dat het licht niet van achter komt, maar van voor zodat u goed zichtbaar bent voor de ander.

 

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
Als eerste op de hoogte!

Binnenkort lanceren we onze nieuwe website. Wees als eerste op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Samen maken we digitale zorg voor íedereen toegankelijk.

HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram