ALS naasten - App

ALS naasten is een app ontwikkeld door ALS Centrum Nederland. De app is gratis te downloaden in de App store & Play store.

Wat is de ALS naasten app?

De ALS naasten app is ontwikkeld om nadrukkelijk aandacht te besteden aan hoe het gaat met de naasten van ALS-patiënten en gen tips te geven om hen te helpen bij het vormgeven van hun zorgtaken. De app maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot kennis en ervaring van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Ook biedt de app de mogelijkheid voor zelfmonitoring. Een patiënt kan dagelijks aan de hand van een score aangeven hoe het met hem of haar gaat. Hij/zij vult ook dagelijks in hoe diegene zich voelt en welke problemen hij/zij ervaart. Wekelijks registreert de patiënt zijn/haar gewicht en er wordt maandelijks een vragenlijst ingevuld over het lichamelijk functioneren. Via het platform is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de zorgcoach.

Installatie van de ALS naasten app

Om de applicatie te installeren op uw smartphone of tablet dient u een werkende internet verbinding te hebben.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Apple apparaat

Installatie ALS naasten app

Om ALS naasten app te gebruiken op uw iPhone of iPad, moet u het programma eerst downloaden in de App Store. De App Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Apple telefoon of tablet. U kunt de ALS naasten app installeren op de volgende manier:

 1. U gaat naar de App Store door op uw apparaat te klikken op het blauwe pictogram met een witte A bestaande uit drie losse strepen .
 2. In de App Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op ALS naasten app. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop.
 3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
 4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Android apparaat

Installatie ALS naasten app

Om ALS naasten app te gebruiken op uw Android telefoon of tablet, moet u het programma eerst downloaden in de Play Store. De Play Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Android telefoon of tablet. U kunt de ALS naasten app installeren op de volgende manier:

 1. U gaat naar de Play Store door op uw apparaat te klikken op het pictogram met een vierkleurige driehoek .
 2. In de Play Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op ALS naasten app. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop.
 3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
 4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier voor een informatievideo over de ALS naasten app

Privacy

Gegevens die gedeeld worden in een digitale zorg omgeving zijn zeer privacy gevoelig. Het is daarom belangrijk om ook zelf op een veilige manier aan de slag te gaan met uw gegevens. 

Een aantal tips:

 • Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen 
 • Gebruik geen computer, tablet of telefoon op een openbaar wifi netwerk 
 • Twijfelt u over de echtheid van een mail of website? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling

Kijk voor meer informatie over privacy en digitale veiligheid op onze pagina https://helpdeskdigitalezorg.nl/handleiding/privacy-digitale-veiligheid/

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram