Arkin - Jouw Omgeving

Binnen Jouw Omgeving kunt u contact hebben met uw behandelaar en werken aan de behandeling. U kunt inloggen op de computer, laptop, tablet of smartphone waar u een internetverbinding op heeft.

Algemeen

Bij een registratie binnen Arkin krijgt u een uitnodiging voor Jouw Omgeving.

De website is: Arkin.jouwomgeving.nl. Het kan fijn zijn om een snelkoppeling te maken of de website bij uw favorieten te zetten. U logt in met uw e-mailadres waar het account op is aangemaakt en een zelfgekozen wachtwoord. Hieronder vindt u meer uitleg over hoe Jouw Omgeving werkt.

Klik hier voor uitleg over: navigeren naar het platform

Als u inlogt op Jouw Omgeving kom u in het hoofdmenu, dit is het dashboard ofwel uw eigen, persoonlijke homepagina. Hulpverleners hebben een eigen persoonlijk dashboard, cliënten hebben ook een eigen persoonlijk dashboard. Op het dashboard zijn verschillende knoppen zichtbaar: de tegels. De hulpverlener heeft andere tegels op zijn/haar dashboard dan de cliënten. 

Klik hier voor uitleg over: navigeren binnen het platform

Boven in het scherm staat een donkerblauwe balk, dit noemen we het kruimelpadU kunt hier altijd zien welke stappen u heeft gezet om in het scherm te komen waar u zich nu bevindt. U kunt op deze stappen klikken om terug te gaan naar het betreffende scherm. Ook staat vooraan het kruimelpad altijd de Home-knop. Hiermee komt u terug op uw dashboard-pagina. 

Klik hier voor uitleg over: uitloggen van het platform

Als u klaar bent in het platform, log dan uit. Door uit te loggen weet u zeker dat alles is opgeslagen en dat er niet iemand anders in jouw account kan kijken. Wanneer u niet uitlogt en u het scherm open laat staan zonder dat u iets doet, logt het platform u automatisch uit na ongeveer 30 minuten. Dit is om de privacy van gegevens te waarborgen. 

Klik hier voor uitleg over: tegels op het dashboard

Er zijn verschillende tegels zichtbaar op uw dashboard: zie het schema hieronder. (Zie deze handleiding voor de symbolen die bij de onderdelen horen)

Meldingen

Bij Meldingen staan van alle mensen die aan u zijn gekoppeld, de wijzigingen die op het platform hebben plaatsgevonden sinds de vorige keer dat u bent ingelogd. Door middel van een rood bolletje in de tegel ziet u hoeveel updates er zijn. U kunt instellen of u deze updates ook 1x per dag in uw reguliere mailbox wilt ontvangen en van wie u de updates wilt ontvangen. Zo ben u er altijd zeker van dat u niets mist als u een paar dagen niet hebt ingelogd.

Berichten

Via Berichten kan u op een veilige manier communiceren met alle mensen die een Jouw Omgeving account hebben en die aan u zijn gekoppeld. Het is een soort mail binnen Jouw Omgeving. U kunt documenten, filmpjes en geluidsfragmenten meesturen.

Personen

Onder Personen kunt u zien welke mensen in Jouw Omgeving aan jou gekoppeld zijn en welke rol ze hebben. Belangrijke personen (denk aan familieleden, vrienden, leerkrachten) kan u zelf toevoegen.

Profiel

Bij Profiel kunt u gegevens over uzelf invullen, een foto van uzelf uploaden of een avatar (een plaatje dat als gebruikersafbeelding gebruikt kan worden) kiezen, de header en achtergrond van het scherm aanpassen, uw wachtwoord wijzigen, uw aanwezigheid instellen en de hoeveelheid updates die u ontvangt aanpassen. Ook is daar de plek waar u de App van Jouw Omgeving koppelt aan uw account.

Hulpmiddelen

Bij uw doelen en actiepunten kunt u gebruik maken van Hulpmiddelen. Dit zijn handige interactieve tools, filmpjes, documenten of websites die actiepunten kunnen ondersteunen. Met deze tegel kunt u in de Hulpmiddelenbibliotheek kijken wat er beschikbaar is.

Klik hier voor uitleg over: naasten betrekken

Het betrekken van de naasten, bijvoorbeeld een oma/opa, een vrijwilliger, een leraar van school, kan grote meerwaarde bieden. Als u een naaste zelf uitnodigt heeft hij/zij geen inzicht in de rapportages of dossiers. Hij/zij kan daarna wel aan bepaalde doelen worden gekoppeld, waardoor hij/zij inzicht kan krijgen in (delen van) de hulpverlening. Vervolgens kan hij of zij u  bijstaan waar nodig en een extra stimulans geven om met de Jouw Omgeving aan de slag te gaan. 

Een naaste kan op verschillende manieren een account krijgen bij Jouw Omgeving:

• Een hulpverlener laat de functioneel beheerder (admin) van Arkin Jeugd & Gezin een account
aanmaken;
• Je kan een naaste zelf uitnodigen;
• De hulpverlener kan een naaste zelf uitnodigen.

Klik hier voor uitleg over: zelf een naaste uitnodigen

Ga vanaf de homepagina naar de tegel ‘Personen’.
Klik onderaan de pagina op ‘Persoon uitnodigen’. Vul de voornaam, achternaam en het emailadres in en vink het geslacht van de persoon aan.
Kies uit het uitklapmenu de relatie die u heeft met de persoon die u uitnodigt. Klik vervolgens op
Uitnodigen’.
De persoon die u  heeft uitgenodigd, krijgt nu direct een mailtje op het door jou ingevulde emailadres waarmee hij/zij een wachtwoord kan aanmaken en vervolgens kan inloggen op Jouw Omgeving.
U ziet de naaste die u heeft uitgenodigd direct terug in de lijst ‘Personen’. Je krijgt een update als de genodigde zijn/ haar account heeft geactiveerd.

Als u nog vragen heeft, kunt u die stellen aan  uw behandelaar.
Wij wensen u veel plezier met werken in Jouw Omgeving!

Privacy

Gegevens die gedeeld worden in een digitale zorg omgeving zijn zeer privacy gevoelig. Het is daarom belangrijk om ook zelf op een veilige manier aan de slag te gaan met uw gegevens. 

Een aantal tips:

  • Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen 
  • Gebruik geen computer, tablet of telefoon op een openbaar wifi netwerk 
  • Twijfelt u over de echtheid van een mail of website? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling

Kijk voor meer informatie over privacy en digitale veiligheid op onze pagina https://helpdeskdigitalezorg.nl/handleiding/privacy-digitale-veiligheid/

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
Als eerste op de hoogte!

Binnenkort lanceren we onze nieuwe website. Wees als eerste op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Samen maken we digitale zorg voor íedereen toegankelijk.

HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram