BuikBuddy

De BuikBuddy is ontwikkeld door MSD en is een hulpmiddel voor mensen met de chronische darmziekten de Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Naast een uitgebreid medisch dagboek waarin patiënten hun ziekteverloop kunnen monitoren en medicatieherinneringen kunnen instellen, bevat deze app ook een vertaalmodule voor de meest voorkomende klachten in een groot aantal talen, als ook een toiletvoorrangskaartje van de CCUVN (Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland) dat ook in verschillende talen vertaald kan worden.

Voorbereidingen

  • Voor het gebruik van BuikBuddy heeft u een apparaat met werkende internetverbinding nodig.
  • U kunt BuikbBuddy gebruiken op uw computer, tablet of smartphone (alléén Apple).

Installatie

De BuikBuddy applicatie kunt u installeren via deze link: https://apps.apple.com/nl/app/buikbuddy/id508973736

 

Gebruik

De app bevat ook tools als een medicijnreminder, een notitieblok om bijvoorbeeld vragen voor de arts in te zetten en een voorrangskaartje voor het toilet. Deze kan in 10 talen vertaald worden. Tenslotte bevat de app nog een kookboek met gezonde recepten die speciaal door een diëtiste zijn samengesteld.

U kunt met de Buikbuddy app uw ontlasting en het aantal toiletbezoeken bijhouden. Tegelijkertijd kunt u bijhouden of er slijm of bloed bij de ontlasting zit, of u pijn heeft of niet en ook kan er op het touchscreen aangewezen worden waar de pijn zit. Door een aantal vragen met een cijfer vast te leggen kan u zijn algehele fitheid vastleggen. Daarna worden de gegevens vastgelegd in het dagboek en kunt u uw dagboek per dag, week of maand raadplegen. Mede daardoor kunt u vervolgens makkelijker inzien hoe het met uw ziekte gaat en en of er maatregelen getroffen moeten worden, zoals het raadplegen van een dokter of verpleegkundige, medicijnen nemen, et cetera. Desgewenst kan u deze gegevens ook via e-mail naar de huisarts, specialist of verpleegkundige sturen.

 

 

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
magnifiercrossmenu