BuikBuddy - App

De BuikBuddy is ontwikkeld door MSD en is een hulpmiddel voor mensen met de chronische darmziekten de Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Naast een uitgebreid medisch dagboek waarin patiënten hun ziekteverloop kunnen monitoren en medicatieherinneringen kunnen instellen, bevat deze app ook een vertaalmodule voor de meest voorkomende klachten in een groot aantal talen, als ook een toiletvoorrangskaartje van de CCUVN (Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland) dat ook in verschillende talen vertaald kan worden.

Voorbereidingen

  • Voor het gebruik van BuikBuddy heeft u een apparaat met werkende internetverbinding nodig.
  • U kunt BuikBuddy gebruiken op uw computer, tablet of smartphone (alléén Apple).

Installatie van de BuikBuddy App

Om de applicatie te installeren op uw smartphone of tablet dient u een werkende internet verbinding te hebben.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Apple apparaat

Installatie BUIKBUDDY APP

Om de BuikBuddy App te gebruiken op uw iPhone of iPad, moet u het programma eerst downloaden in de App Store. De App Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Apple telefoon of tablet. U kunt de BuikBuddy App installeren op de volgende manier:

  1. U gaat naar de App Store door op uw apparaat te klikken op het blauwe pictogram met een witte A bestaande uit drie losse strepen .
  2. In de App Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op BuikBuddy App. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
  3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
  4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Android apparaat

Installatie BUIKBUDDY APP

Om de BuikBuddy App te gebruiken op uw Android telefoon of tablet, moet u het programma eerst downloaden in de Play Store. De Play Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Android telefoon of tablet. U kunt de BuikBuddy App installeren op de volgende manier:

  1. U gaat naar de Play Store door op uw apparaat te klikken op het pictogram met een vierkleurige driehoek .
  2. In de Play Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op BuikBuddy App. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
  3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
  4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier voor een instructievideo over de Buikbuddy app

Gebruik

De app bevat ook tools als een medicijnreminder, een notitieblok om bijvoorbeeld vragen voor de arts in te zetten en een voorrangskaartje voor het toilet. Deze kan in 10 talen vertaald worden. Tenslotte bevat de app nog een kookboek met gezonde recepten die speciaal door een diëtiste zijn samengesteld.

U kunt met de Buikbuddy app uw ontlasting en het aantal toiletbezoeken bijhouden. Tegelijkertijd kunt u bijhouden of er slijm of bloed bij de ontlasting zit, of u pijn heeft of niet en ook kan er op het touchscreen aangewezen worden waar de pijn zit. Door een aantal vragen met een cijfer vast te leggen kan u zijn algehele fitheid vastleggen. Daarna worden de gegevens vastgelegd in het dagboek en kunt u uw dagboek per dag, week of maand raadplegen. Mede daardoor kunt u vervolgens makkelijker inzien hoe het met uw ziekte gaat en en of er maatregelen getroffen moeten worden, zoals het raadplegen van een dokter of verpleegkundige, medicijnen nemen, et cetera. Desgewenst kan u deze gegevens ook via e-mail naar de huisarts, specialist of verpleegkundige sturen.

Privacy

Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen. Twijfelt u over de echtheid van een mail of website waar wordt gevraagd om in te loggen? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling vanuit wiens naam ze de mail sturen.

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
magnifiercrossmenu