Clickdoc Videobellen

Uw zorgverlener kan u uitnodigen voor een online consult middels Clickdoc. Voor het gebruik van Clickdoc hoeft u geen programma te installeren of account aan te maken.

Clickdoc is een programma waarmee u eenvoudig kunt videobellen met uw zorgverlener. Via uw e-mail of via een SMS ontvangt u een uitnodiging voor uw afspraak. In deze mail of SMS staat een link. Als u op deze link klikt, wordt u meteen verbonden. U hoeft geen programma te installeren of account aan te maken.

Voorbereidingen

  • Voor het gebruik van Clickdoc heeft u een apparaat met werkende internetverbinding nodig.
  • Om gebruik te maken van bellen heeft u een werkende microfoon en werkende luidsprekers nodig.
  • Om gebruik te maken van beeldbellen heeft u ook een webcam nodig.
  • U kunt Clickdoc gebruiken op uw computer, tablet of smartphone (Android of Apple). Bij voorkeur gebruikt u Clickdoc met de laatste versie van de browser Google Chrome. De browsers Internet Explorer en Microsoft Edge worden niet ondersteund.

Mogelijkheden

Gesprek accepteren

U kunt het gesprek beginnen door op de link in de e-mail of SMS met uitnodiging te klikken. Als u gaat inloggen is de toegangscode vanuit de link al ingevuld. Voer uw naam in en zet een vinkje in het vakje als u de gebruiksvoorwaarden accepteert. Klik op Sessie starten om door te gaan.

U komt nu op de pagina voor een systeemcontrole. Hier kunt u testen of uw microfoon en webcam werken. Volg de volgende stappen:

  1. Klik op de knop Doorgaan.
  2. Uw webcam wordt getest. Klik op de knop Doorgaan indien u beeld hebt.
  3. Klik op de knop Microfoon controleren om te testen of uw microfoon werkt. U heeft twee seconden om iets in te spreken. Klik op de knop Doorgaan indien u uzelf terug hoort.
  4. Als laatste wordt de internetverbinding getest. Klik op de knop ControlerenAls de verbinding in orde is, gaat u verder.
  5. U komt nu in de wachtkamer. Hier kunt u blijven tot de zorgverlener het gesprek start. U hoort dan een bel en ziet de tekst Oproep van ... aanvaarden?Klik op de knop Ok om het gesprek te starten.

Gesprek beëindigen

Wanneer het gesprek afgerond is, kunt u het gesprek beëindigen door op de rode knop met het telefoontje te klikken. Er zal dan om een bevestiging gevraagd worden waarna u kunt uitloggen.

Privacy

Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen. Twijfelt u over de echtheid van een mail of website waar wordt gevraagd om in te loggen? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling vanuit wiens naam ze de mail sturen.

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

 

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
KoningsdagIn verband met Koningsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu