CUREYOU - Hartrevalidatie

Met de CureYou app voor hartrevalidatie kunt u als hartpatiënt na een hartoperatie of andere cardiologische ingreep bouwen aan een gezonde en vitale levensstijl.

Met de CureYou app krijgt u als (thuis) revaliderende hartpatiënt middels leefstijl- en informatiemodules de beschikking over de kennis van alle professionals die u normaal, bij het fysieke revalidatietraject ook zouden begeleiden. U kunt hierbij denken aan de kennis en expertise van leefstijl-coaches, verpleegkundig consulenten hartrevalidatie, cardiologen, psychologen, fysiotherapeuten en diëtisten.

De CureYou app heeft verschillende module die presentaties, video’s en tips over uiteenlopende onderwerpen zoals voeding, beweging, stress, ontspanning, stoppen met roken en slaap bevatten. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot live groepssessies, e-consult en revalidatie op afstand binnen een beveiligde omgeving.

Als u als hartpatiënt in aanmerking komt voor digitale hartrevalidatie via de CureYou app, dan wordt deze samen met de verpleegkundig specialist op uw smartphone geïnstalleerd. Indien u geen smartphone heeft, of die niet altijd bij de hand heeft, dan is het ook mogelijk om de leefstijl- en informatiemodules via de computer te volgen. U kunt direct na een hartoperatie of andere cardiologische ingreep met het op maat gemaakte hartrevalidatieprogramma starten.

Aan het gebruik van de CureYou interactieve revalidatie-app zijn voor u als hartpatiënt geen extra kosten verbonden. Het gehele traject wordt vergoed vanuit de basisverzekering van de zorgverzekeraar.

Voorbereidingen

 • Voor het gebruik van de CureYou heeft u een apparaat met werkende internetverbinding nodig.
 • U kunt de CureYou gebruiken op tablet of smartphone (Android of Apple).

Installatie van de CureYou

Om de applicatie te installeren op uw smartphone of tablet dient u een werkende internet verbinding te hebben.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Apple apparaat

Installatie CUREYOU

Om de CureYou te gebruiken op uw iPhone of iPad, moet u het programma eerst downloaden in de App Store. De App Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Apple telefoon of tablet. U kunt de CureYou installeren op de volgende manier:

 1. U gaat naar de App Store door op uw apparaat te klikken op het blauwe pictogram met een witte A bestaande uit drie losse strepen .
 2. In de App Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op CureYou. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
 3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
 4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Android apparaat

Installatie CUREYOU

Om de CureYou te gebruiken op uw Android telefoon of tablet, moet u het programma eerst downloaden in de Play Store. De Play Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Android telefoon of tablet. U kunt de CureYou installeren op de volgende manier:

 1. U gaat naar de Play Store door op uw apparaat te klikken op het pictogram met een vierkleurige driehoek .
 2. In de Play Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op CureYou. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
 3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
 4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier voor een instructievideo over CureYou

Privacy

Gegevens die gedeeld worden in een digitale zorg omgeving zijn zeer privacy gevoelig. Het is daarom belangrijk om ook zelf op een veilige manier aan de slag te gaan met uw gegevens. 

Een aantal tips:

 • Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen 
 • Gebruik geen computer, tablet of telefoon op een openbaar wifi netwerk 
 • Twijfelt u over de echtheid van een mail of website? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling

Kijk voor meer informatie over privacy en digitale veiligheid op onze pagina https://helpdeskdigitalezorg.nl/handleiding/privacy-digitale-veiligheid/

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
Als eerste op de hoogte!

Binnenkort lanceren we onze nieuwe website. Wees als eerste op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Samen maken we digitale zorg voor íedereen toegankelijk.

HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram