Familienet- App om contact te houden met familie

Familienet is een eenvoudig te gebruiken app om met familie in contact te blijven, zodat ze weten hoe het met u gaat en waarin zij berichten naar u terug kunnen sturen.

Berichten delen

Met een paar kliks deelt u berichten met de familie. Een verslag van de wandeling in het park bijvoorbeeld. En, nog leuker: voeg een foto, video of document toe.

Zo weet de familie altijd wat er speelt en hoe het gaat met u. Dit komt de communicatie ten goede, verhoogt de betrokkenheid en levert mooie herinneringen op. Allemaal overzichtelijk op één plek.

Agenda bijhouden

Zijn er activiteiten, afspraken of taken die relevant zijn voor de familie? Dan zet u ze makkelijk in de agenda. Nu weet iedereen welke belangrijke momenten er zijn en hoe ze eventueel kunnen bijdragen.

Het Levensboek

Het Familienet Levensboek is een beschrijving van de geschiedenis van de hoofdpersoon met daarbij een tijdlijn die door de familie met gebeurtenissen wordt gevuld. Iedereen draagt bij aan het compleet maken van de tijdlijn in woord en beeld en zo leert iedereen de unieke levensloop kennen.

Voor zorgverleners is dit waardevol omdat ze zo hun cliënten beter kennen en begrijpen. Familieleden waarderen het samenbrengen van herinneringen en moeder, vader of een ander familielid ziet zijn/haar leven voorbij komen. Waardevol voor iedereen, dus. En ook nog eens heel makkelijk, want digitaal. Bovendien: blijvend beschikbaar voor familie.

Groot bereik met Groepsbericht

Heeft u een boodschap voor een hele afdeling? Maak dan een Groepsbericht. Zo is iedereen tegelijk op de hoogte. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van de gezamenlijke muziekmiddag of een nieuwsbrief. U heeft geen e-mailadressen meer nodig om iedereen te bereiken.

Het Forum voor contact tussen families

Op het Forum kunnen families onderling onderwerpen met elkaar bespreken. Bijvoorbeeld het plannen van een uitstapje met iedereen van de afdeling.

Klik hier voor een introductievideo van Familienet

Privacy

Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen. Twijfelt u over de echtheid van een mail of website waar wordt gevraagd om in te loggen? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling vanuit wiens naam ze de mail sturen.

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
magnifiercrossmenu