FibriCheck App - Hartritme

FibriCheck is de oplossing voor iedereen die zich zorgen maakt over z’n hart. De app is medisch gekeurd en wordt gebruikt door artsen wereldwijd om hartritmestoornissen op te sporen en te monitoren.

FibriCheck is een app voor op uw smartphone die uw hartritme en hartslag kan registreren door contact te maken tussen uw vinger en de camera van uw smartphone. Onderstaand een korte handleiding voor het gebruik van deze app.

Voorbereiding

Om de applicatie te installeren op uw smartphone of tablet dient u een werkende internet verbinding te hebben.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Apple apparaat

Installatie FibriCheck

Om FibriCheck te gebruiken op uw iPhone of iPad, moet u het programma eerst downloaden in de App Store. De App Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Apple telefoon of tablet. U kunt FibriCheck installeren op de volgende manier:

 1. U gaat naar de App Store door op uw apparaat te klikken op het blauwe pictogram met een witte A bestaande uit drie losse strepen .
 2. In de App Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op FibriCheck. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop   .
 3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
 4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Android apparaat

Installatie FibriCheck

Om FibriCheck te gebruiken op uw Android telefoon of tablet, moet u het programma eerst downloaden in de Play Store. De Play Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Android telefoon of tablet. U kunt Microsoft Teams installeren op de volgende manier:

 1. U gaat naar de Play Store door op uw apparaat te klikken op het pictogram met een vierkleurige driehoek.
 2. In de Play Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op FibriCheck. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop   .
 3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
 4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier over het gebruik van FibriCheck

Als u de FibriCheck app heeft geïnstalleerd, kunt u de onderstaande stappen volgen om uw hartritme te meten.

Stap 1. 

Open de FibriCheck app.

Stap 2.

Bij eerste keer inloggen dient u een account aan te maken. Dit doet u door te klikken op de knop Ik ben nieuw. Vul hier uw eigen gegevens in en het e-mailadres dat u aan ons heeft doorgegeven.

Stap 3.

Na het aanmaken van een account wordt u de volgende vraag gesteld: Heeft u een "FibriCheck uitnodigingscode?" Beantwoord deze vraag door op JA te klikken. Nu heeft u de mogelijkheid om uw QR code te scannen of om de code handmatig in te vullen.

Stap 4.

Om een registratie te maken van uw hartritme, moet op Start drukken. Leg nu uw wijsvinger rustig op de camera van uw smartphone.  FibriCheck zal nu uw hartritme detecteren, dit kan een aantal seconden duren. Zodra FibriCheck eenmaal is begonnen met het opnemen van uw hartritme, wordt er een grafiek op het scherm weergegeven. Het nemen van een meting duurt 60 seconden.

Bij het blokje Downloads aan de rechterkant van het beeldscherm staat dezelfde handleiding met meer plaatjes. Als er iets nog onduidelijk, kunt u die handleiding bekijken.

Privacy

Gegevens die gedeeld worden in een digitale zorg omgeving zijn zeer privacy gevoelig. Het is daarom belangrijk om ook zelf op een veilige manier aan de slag te gaan met uw gegevens. 

Een aantal tips:

 • Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen 
 • Gebruik geen computer, tablet of telefoon op een openbaar wifi netwerk 
 • Twijfelt u over de echtheid van een mail of website? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling

Kijk voor meer informatie over privacy en digitale veiligheid op onze pagina https://helpdeskdigitalezorg.nl/handleiding/privacy-digitale-veiligheid/

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
Als eerste op de hoogte!

Binnenkort lanceren we onze nieuwe website. Wees als eerste op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Samen maken we digitale zorg voor íedereen toegankelijk.

HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram