Compaan - Tablet

De Compaan is een eenvoudige tablet ontwikkeld voor ouderen en mensen zonder digitale ervaring.

De Compaan is gemaakt voor mensen die het lastig vinden om met een gewone computer of tablet te werken. Met de Compaan kunt u op een eenvoudige wijze beeldbellen met familie en vrienden, de krant lezen, foto’s en filmpjes ontvangen of een spelletje spelen. Voor mantelzorgers wordt zorg op afstand makkelijker, door bijvoorbeeld het inschakelen van een goedemorgen-melding.

Voorbereidingen

Er zijn twee varianten van de Compaan: de klassieke Compaan en de Compaan Connect. U kunt beide varianten vergelijken en uw eigen Compaan bestellen via https://www.uwcompaan.nl/. Het instellen van de Compaan kan worden gedaan via het Compaan Portaal. Hier kunt u, of uw familie en vrienden met een eigen computer, tablet of smartphone inloggen. Op deze manier is het mogelijk dat iemand u op afstand helpt met het gebruik van de Compaan.

Mogelijkheden

Met de Compaan kunt u foto’s en video’s ontvangen, de krant lezen, een website bezoeken op het internet, berichten sturen en videobellen. In onderstaande instructie wordt uitgelegd hoe u gebruik maakt van het videobellen op de klassieke Compaan.

Voor uitleg over de andere functies van de Compaan gaat u naar het blokje Downloads aan de rechterzijde van uw scherm. Door te klikken op de link in dit blokje opent u het PDF-bestand met de handleiding.

Gesprek accepteren

Wanneer u wordt gebeld op de Compaan, ontvangt u een melding hiervan. U kunt vervolgens het gesprek accepteren.

Gesprek starten

U kunt ook zelf mensen uitnodigen om te beeldbellen. Klik dan op de groene knop met Uitnodigen. De persoon die u heeft uitgenodigd ontvangt daarop een bericht van u.

Klik hier voor een introductievideo van Compaan

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
magnifiercrossmenu