Lekker in je vel - Digitale ondersteuning

Dit online platform biedt digitale ondersteuning om je te helpen lekker(der) in je vel te zitten. Het is opgericht voor Amsterdammers en is gratis te gebruiken.

Lekker in je vel.Amsterdam

Op dit platform kun je met behulp van digitale ondersteuning zelf aan de slag om lekker(der) in je vel te zitten. De website is een soort bibliotheek met een aanbod van e-health programma’s, podcasts, websites, mobiele apps, video’s. Je kan aan verschillende thema's werken zoals bewegen, gezond eten, rouw, somberheid en stress.

Dit platform biedt hulp bij lichte psychische klachten door middel van het vergroten van de zelfredzaamheid of samenredzaamheid (met familie of vrienden). Let op: er is geen professional bij betrokken. Voor professionele hulp, neem contact op met je huisarts.

Lekker in je vel.Amsterdam is een initiatief van Arkin en SamenBeter in samenwerking met onder andere Therapieland, de ROHA, GAZO, SIGRA en Wikiwijk.

Voorbereidingen

 • Gebruik is gratis.
 • Maak een account aan om toegang te krijgen tot het aanbod van Lekker in je vel.Amsterdam

Veelgestelde vragen

Klik hier voor uitleg over account aanmaken en inloggen.

Account aanmaken

 1. Ga naar de website https://www.lekkerinjevel.amsterdam/home 
 2. Klik rechts bovenin op Aanmelden.
 3. Vul de gevraagde gegevens in: emailadres + naam / pseudoniem. Klik op Aanmelden. Binnen enkele minuten wordt er een email verstuurd naar het opgegeven emailadres.
 4. In die email staat een link om zelf een wachtwoord in te stellen. Klik op die link en verzin zelf een wachtwoord. Daarna is het account aangemaakt (de gebruiker is aangemeld).

Heb je al een account aangemaakt? Klik dan rechts bovenin op Inloggen. Vul uw emailadres + wachtwoord in.

Klik hier voor uitleg over het starten van een e-health programma.

Voor het starten van een e-health programma heb je een eigen account nodig. Dit is gratis. Bekijk de uitleg hierboven over het aanmaken van een account.

 1. Log in door rechts bovenin op Aanmelden te klikken.
 2. Ga naar het betreffende programma dat jij wilt bekijken of volgen.
 3. Bij het betreffende programma komt een knop 'Start het programma' tevoorschijn. Wanneer je daar op klikt moet je toestemming geven om je gegevens te delen met de e-health aanbieder. Wanneer je dit hebt gedaan kom je direct in de omgeving van de e-health leverancier terecht. Daar kan je het programma gaan volgen.

Tip: Om op een later tijdstip makkelijk producten terug te vinden kan je, wanneer je ingelogd bent, bij de pagina van een product op het sterretje drukken. Daarna is dit product terug te vinden onder Favorieten in het menu als je in de balk rechts bovenin op je gebruikersnaam drukt.

Klik hier voor uitleg over het makkelijk terugvinden van producten.

Je bent gestart met een product (e-health programma) en je wilt hier op een later tijdstip mee door gaan. Hoe vind je dit product dan weer terug?

 • Om makkelijk producten terug te vinden kan je, wanneer je ingelogd bent, bij de pagina van een product op het sterretje drukken. Daarna is dit product terug te vinden onder Favorieten in het menu als je in de balk rechts bovenin op je gebruikersnaam drukt.

Privacy en Digitale Veiligheid

Gegevens die gedeeld worden in een digitale zorg omgeving zijn zeer privacy gevoelig. Het is daarom belangrijk om ook zelf op een veilige manier aan de slag te gaan met uw gegevens. 

Een aantal tips:

 • Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen 
 • Gebruik geen computer, tablet of telefoon op een openbaar wifi netwerk 
 • Twijfelt u over de echtheid van een mail of website? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling

Kijk voor meer informatie over privacy en digitale veiligheid op onze pagina https://helpdeskdigitalezorg.nl/handleiding/privacy-digitale-veiligheid/

 

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram