MantelzorgNL - App

MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die belangeloos zorgt voor een naaste. In de app wordt informatie, advies en steun geboden aan mantelzorgers.

MantelzorgNL streeft naar een mantelzorgvriendelijke samenleving waarin mantelzorgers kunnen zorgen voor hun naaste op een manier die bij hen past en die zorg kunnen combineren met andere activiteiten zoals (vrijwilligers)werk, studie, familie, vrienden en hobby's. MantelzorgNL zet zich in het bijzonder in voor mantelzorgers die overbelast zijn of waarvoor overbelasting dreigt.

In de app van MantelzorgNL staat veel informatie met betrekking tot mantelzorg. Hier kunt terecht als u informatie zoekt over financiële regelingen, juridische informatie en informatie over waar u terecht kunt voor steun en advies. Daarnaast is er een speciale pagina met informatie over hulp in coronatijd. U kunt ook contact opnemen met de Mantelzorglijn als u uw antwoord niet kunt vinden, advies wilt hebben of als u uw verhaal kwijt wilt.

U kunt de informatie van MantelzorgNL raadplegen via de website of via de app op uw smartphone of tablet.

Installatie van MantelzorgNL

Om de applicatie te installeren op uw smartphone of tablet dient u een werkende internet verbinding te hebben.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Apple apparaat

Installatie MantelzorgNL

Om MantelzorgNL te gebruiken op uw iPhone of iPad, moet u het programma eerst downloaden in de App Store. De App Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Apple telefoon of tablet. U kunt MantelzorgNL installeren op de volgende manier:

 1. U gaat naar de App Store door op uw apparaat te klikken op het blauwe pictogram met een witte A bestaande uit drie losse strepen .
 2. In de App Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op MantelzorgNL. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
 3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
 4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Android apparaat

Installatie MantelzorgNL

Om MantelzorgNL te gebruiken op uw Android telefoon of tablet, moet u het programma eerst downloaden in de Play Store. De Play Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Android telefoon of tablet. U kunt FreeStyle LibreLink installeren op de volgende manier:

 1. U gaat naar de Play Store door op uw apparaat te klikken op het pictogram met een vierkleurige driehoek .
 2. In de Play Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op MantelZorgNL. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
 3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
 4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Privacy

Gegevens die gedeeld worden in een digitale zorg omgeving zijn zeer privacy gevoelig. Het is daarom belangrijk om ook zelf op een veilige manier aan de slag te gaan met uw gegevens. 

Een aantal tips:

 • Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen 
 • Gebruik geen computer, tablet of telefoon op een openbaar wifi netwerk 
 • Twijfelt u over de echtheid van een mail of website? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling

Kijk voor meer informatie over privacy en digitale veiligheid op onze pagina https://helpdeskdigitalezorg.nl/handleiding/privacy-digitale-veiligheid/

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
Als eerste op de hoogte!

Binnenkort lanceren we onze nieuwe website. Wees als eerste op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Samen maken we digitale zorg voor íedereen toegankelijk.

HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram