Caresharing MDO - Beeldbellen

Uw zorgverlener kan u uitnodigen voor een online consult middels Caresharing MDO Beeldbellen. Voor het gebruik van Caresharing hoeft u geen programma te installeren of account aan te maken.

Caresharing is een programma waarmee u eenvoudig kunt videobellen met uw zorgverlener. Via uw e-mail of via een SMS ontvangt u een uitnodiging voor uw afspraak. In deze mail of SMS staat een link. Als u op deze link klikt, wordt u meteen verbonden. U hoeft geen programma te installeren of account aan te maken.

Voorbereidingen

 • Voor het gebruik van MDO Beeldbellen van Caresharing heeft u een apparaat met werkende internetverbinding nodig.
 • Om gebruik te maken van bellen heeft u een werkende microfoon en werkende luidsprekers nodig.
 • Om gebruik te maken van beeldbellen heeft u ook een webcam nodig.
 • U kunt Caresharing gebruiken op uw computer, tablet of smartphone (Android of Apple). Als u Caresharing wil gebruiken op uw computer, heeft u de laatste versie van de browser Google Chrome, Firefox, of Chromium nodig. De browsers Internet Explorer en Safari worden niet ondersteund.

Installatie van de MDO Beeldbellen App

Om de applicatie te installeren op uw smartphone of tablet dient u een werkende internet verbinding te hebben.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Apple apparaat

Installatie MDO BEELDBELLEN APP

Om de MDO Beeldbellen App te gebruiken op uw iPhone of iPad, moet u het programma eerst downloaden in de App Store. De App Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Apple telefoon of tablet. U kunt de MDO Beeldbellen App installeren op de volgende manier:

 1. U gaat naar de App Store door op uw apparaat te klikken op het blauwe pictogram met een witte A bestaande uit drie losse strepen .
 2. In de App Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op MDO Beeldbellen App. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
 3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
 4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Android apparaat

Installatie MDO BEELDBELLEN APP

Om de MDO Beeldbellen App te gebruiken op uw Android telefoon of tablet, moet u het programma eerst downloaden in de Play Store. De Play Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Android telefoon of tablet. U kunt de MDO Beeldbellen App installeren op de volgende manier:

 1. U gaat naar de Play Store door op uw apparaat te klikken op het pictogram met een vierkleurige driehoek .
 2. In de Play Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op MDO Beeldbellen App. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
 3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
 4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier voor een instructievideo van MDO Beeldbellen

Mogelijkheden 

Gesprek starten

U ontvangt een uitnodigingslink van uw zorgverlener via uw e-mail of via een SMS. Wanneer u de app heeft gedownload, kunt u gemakkelijk de meeting ingaan.

Open de e-mail die u van uw zorgverlener heeft ontvangen en klik op de link om deel te nemen aan de meeting. De app opent zich nu automatisch. Vul eventueel het wachtwoord in dat bij de link is vermeld en klik op ‘Ok’.

U komt nu automatisch in de omgeving van het beeldbellen.

Gesprek beëindigen

Wanneer het gesprek afgerond is, kunt u het gesprek beëindigen door op de rode knop met het telefoontje te klikken.

Privacy

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

 

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
KoningsdagIn verband met Koningsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu