Memory Lane - ZorgScherm

Het Memory Lane ZorgScherm is een touchscreen dat door ouderen kan worden bediend zonder enige technische kennis.

Het Memory Lane ZorgScherm is een touchscreen dat door ouderen kan worden bediend zonder enige technische kennis. Het ziet eruit als een mooie digitale fotolijst, maar het biedt talloze slimme functies gericht op zorg en ontspanning. Steek de stekker in het stopcontact en maak verbinding met wifi en de app op je mobiel. Meer hoef je niet te doen. Geen Wi-Fi? Geen probleem. Het ZorgScherm werkt ook op een SIM-kaart die standaard in het apparaat is opgenomen.

Hieronder vindt u een introductievideo van Memory Lane:

Installatie App

Om het Memory Lane ZorgScherm te installeren dient u eerst de app te downloaden op uw smartphone.

Heeft u een iPhone (Apple), dan kunt u de app downloaden via deze link: https://apps.apple.com/nl/app/memorylane/id1442584348.

Heeft u een Android telefoon, dan kunt u de app downloaden via deze link: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.roxelane.memorylane.companion.

Bij het installeren van de app dient u een werkend emailadres op te geven. Naar dit emailadres wordt tijdens de installatie van het ZorgScherm een verificatiecode gestuurd (zie stap 8).

Installatie ZorgScherm

  1. Steek het Memory Lane ZorgScherm in het stopcontact. U ziet nu een blauw scherm met 'Memory Lane'. Dit is het opstartscherm. U hoeft niks te doen.
  2. Nu volgt het startscherm. De installatie kan beginnen. Druk op 'starten'.
  3. Stel de wifi in. U kunt via de Memory Lane ZorgScherm om hulp vragen door op de knop 'hulp bij wifi instellen' te klikken.
  4. Selecteer het Wifi kanaal van uw locatie en klik op 'verbinden'. Voer het wachtwoord in van uw Wifi kanaal.
  5. Wanneer u succesvol bent verbonden kunt u door naar de volgende stap.
  6. U kunt nu het welkomstfilmpje bekijken.
  7. Hierna kunt u via de Memory Lane App op uw mobiel de code in het ZorgScherm scannen.
  8. U krijgt een verificatiecode gestuurd naar uw e-mailadres dat u heeft opgegeven bij het installeren van de Memory Lane App. Deze dient u in te vullen op het ZorgScherm.
  9. Klopt de code niet? Dan moet u op 'terug' klikken en de code opnieuw invullen.
  10. Krijgt u een blauw scherm met 'gelukt'? Dan is uw Memory Lane nu geïnstalleerd. Klik op 'terug' om naar het dashboard/hoofdmenu te gaan.

Extra handleiding: https://mymemorylane.com/installatie/

Privacy

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Onderaan deze pagina ziet u het kopje 'Vragen over smartphones en apps'. Hier vindt u o.a. informatie over waar u op kunt letten als u een app installeert.

 

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
magnifiercrossmenu