Mijn Amaris - Inloggen

Via het cliëntportaal heeft u altijd en overal eenvoudig toegang tot uw zorgdossier. Zo kunt u eenvoudig en veilig persoonlijke informatie inzien, zoals rapportages van betrokken zorgprofessionals.

Mijn Amaris is een cliëntportaal waarmee cliënten van Amaris toegang hebben tot hun zorgdossier. Hier kunt u eenvoudig en veilig persoonlijke (zorg)informatie inzien, zoals rapportages van betrokken zorgprofessionals en uw agenda (met uitzondering van de Wijkverpleging). In het cliëntportaal bepaalt u zelf wie (mantelzorg, familie of vrienden) ook toegang krijgen tot uw dossier.

Voorbereidingen

  • Om in te kunnen loggen bij Mijn Amaris heeft u een apparaat met een werkende internet verbinding nodig.
  • Daarnaast dient u in bezit te zijn van een e-mailadres en een telefoon waar u een SMS op kunt ontvangen.
  • Het is niet mogelijk om het cliëntportaal te gebruiken op een smartphone.

Inloggen

Via deze link gaat u naar de inlogpagina van Mijn Amaris: https://www.amaris.nl/mijnamaris

Heeft u al een account? Klik dan op de knop Inloggen cliëntportaal. Heeft u nog geen account? Klik dan op de knop Aanmelden cliëntportaal. Volg de aanwijzingen en stappen van Mijn Amaris.

Extra uitleg: https://www.amaris.nl/paginas/mijn-amaris/uitleg-cli%C3%ABntportaal/

Privacy

Voor zorgvuldig gebruik adviseren wij u de volgende veiligheidsregels te volgen:

  • Zorg dat niemand uw wachtwoorden kan achterhalen. Geef uw wachtwoord dus nooit aan anderen;
  • Laat geen onbekenden toe in uw contactenlijst;
  • Bedenk goed wie u eventueel machtigt om het beheer van uw Cliëntportaal over te nemen. Deze persoon kan vervolgens uw gegevens inzien maar ook anderen toelaten tot uw gegevens;
  • Ga verstandig om met vertrouwelijke gegevens. Plaats bijvoorbeeld uw gegevens nooit op facebook of andere sociale media;
  • Zorg voor een goede beveiliging (virusscanner) van uw computer, laptop of tablet.

Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen. Twijfelt u over de echtheid van een mail of website waar wordt gevraagd om in te loggen? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling vanuit wiens naam ze de mail sturen.

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
magnifiercrossmenu