MijnIBDcoach - Zelfzorg

MijnIBDcoach helpt u om meer te weten te komen over IBD (ziekte van Crohn & Colitis Ulcerosa) en om te leren wat u zelf kunt doen om uw IBD onder controle te houden.

IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease. Het is de Engelse verzamelnaam voor de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Beiden zijn chronische darmontstekingen.

De ziekte van Crohn kan voorkomen in het hele maag-, darmkanaal en bestaat uit diepe zweren. Deze zweren kunnen door de darmlagen heen gaan.

Colitis ulcerosa is een oppervlakkige ontsteking van de dikke darm en ontstaat vaak aan het einde van de dikke darm. Naar de oorzaak van de ziekte wordt veel onderzoek gedaan. Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij het ontstaan van de ziekte.

De ziektes zijn niet te genezen en behandeling met medicatie is de beste optie. Voor meer informatie over het ziektebeeld kunt u de website van de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland bekijken.

Het doel van MijnIBDcoach is het verbeteren van de behandeling van patiënten met chronische darmontstekingen. Door vroegtijdige detectie van signalen die kunnen wijzen op een activatie van de ziekte, kunnen patiënten eerder en beter behandeld  worden. Werken met MijnIBDcoach leidt tot minder ziekenhuisopnames en minder polikliniekbezoeken met tenminste een gelijke tevredenheid van zorg. Met MijnIBDcoach hoeven patiënten nog maar 1 keer per jaar regulier op de polikliniek te komen. Ook zijn er tot 50% minder opnames in het ziekenhuis op jaarbasis.

Inloggen

Wanneer u gebruikt wilt maken van MijnIBDcoach, dan kunt u uw ziekenhuis informeren of zij hiervan gebruik maken.

Maakt u ziekenhuis gebruik van MijnIBDcoach, dan ontvangt u via uw verpleegkundige of arts informatie over uw gebruikersnaam én inlogcode.

Inloggen kan via : https://www.mijnibdcoach.nl/Login
Rechtsboven in uw scherm vindt u een knop met inloggen:
U krijgt nu een scherm waar u uw gebruikersnaam en inlogcode kunt invoeren.

In onderstaande video vindt u meer informatie over MijnIBDCoach.

Privacy

Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen. Twijfelt u over de echtheid van een mail of website waar wordt gevraagd om in te loggen? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling vanuit wiens naam ze de mail sturen.

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
magnifiercrossmenu