MijnIBDcoach - Zelfzorg

MijnIBDcoach is een beveiligde en persoonlijke pagina op het internet, bedoeld voor mensen met IBD.

MijnIBDcoach helpt u om meer te weten te komen over IBD (ziekte van Crohn & Colitis Ulcerosa) en om te leren wat u zelf kunt doen om uw IBD onder controle te houden.  MijnIBDcoach is ook een hulpmiddel bij uw behandeling. Samen met uw MDL-verpleegkundige of MDL-arts beheert u het zorgplan. In dat zorgplan houdt u samen bij hoe dit verloopt. Maar ook de afspraken die gemaakt worden over doelen die u graag wilt behalen, worden in het zorgplan vastgelegd.

Het doel van MijnIBDcoach is het verbeteren van de behandeling van patiënten met chronische darmontstekingen. Door vroegtijdige detectie van signalen die kunnen wijzen op een activatie van de ziekte, kunnen patiënten eerder en beter behandeld  worden. Werken met MijnIBDcoach leidt tot minder ziekenhuisopnames en minder polikliniekbezoeken met tenminste een gelijke tevredenheid van zorg. Met MijnIBDcoach hoeven patiënten nog maar 1 keer per jaar regulier op de polikliniek te komen. Ook zijn er tot 50% minder opnames in het ziekenhuis op jaarbasis.

Inloggen

Wanneer u gebruikt wilt maken van MijnIBDcoach, dan kunt u uw ziekenhuis informeren of zij hiervan gebruik maken. Maakt uw ziekenhuis gebruik van MijnIBDcoach, dan ontvangt u via uw  MDL-verpleegkundige of MDL-arts informatie over uw gebruikersnaam én inlogcode. U kunt inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord die u via e-mail toegestuurd heeft gekregen.

  1. Ga naar https://www.mijnibdcoach.nl/Login
  2. Klik op de website rechtsboven op ‘Inloggen’.
  3. Typ uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Inloggen’. Als u de eerste keer inlogt, zal u gevraagd worden om een nieuw eigen wachtwoord aan te maken

Mogelijkheden

Kenniskuren: leer meer over verschillende IBD-onderwerpen.
Sessies: hier kunt u zien of er één of meer sessies voor u klaarstaan. Bijvoorbeeld een sessie van een kenniskuur of van de periodieke gezondheidscheck. Als er een sessie voor u klaarstaat, krijgt u hierover vanzelf een e-mailbericht.
Vragen: stel een vraag aan en krijg antwoord van uw zorgverlener. Of beantwoord vragen als u niet goed weet wat u moet doen.
Individueel zorgplan: houd zelf het verloop van uw IBD in de gaten.
Reminders: herinner uzelf aan belangrijke dingen via e-mail.
Instellingen: hier kunt u uw persoonlijke instellingen, zoals wachtwoord en contactgegevens, bekijken en aanpassen.

Klik hier voor een informatievideo over MijnIBDCoach

In onderstaande video vindt u meer informatie over MijnIBDCoach.

Privacy

Gegevens die gedeeld worden in een digitale zorg omgeving zijn zeer privacy gevoelig. Het is daarom belangrijk om ook zelf op een veilige manier aan de slag te gaan met uw gegevens. 

Een aantal tips:

  • Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen 
  • Gebruik geen computer, tablet of telefoon op een openbaar wifi netwerk 
  • Twijfelt u over de echtheid van een mail of website? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling

Kijk voor meer informatie over privacy en digitale veiligheid op onze pagina https://helpdeskdigitalezorg.nl/handleiding/privacy-digitale-veiligheid/

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
Als eerste op de hoogte!

Binnenkort lanceren we onze nieuwe website. Wees als eerste op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Samen maken we digitale zorg voor íedereen toegankelijk.

HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram