Minddistrict - Patiëntenportaal GGZ

Minddistrict is het patiëntenportaal van onder andere GGZ.

Minddistrict is een veilig, digitaal gezondheidsplatform waar u kunt werken aan herstel of persoonlijke ontwikkeling. Dit kunt u alleen doen, samen met uw hulpverlener of met iemand uit uw eigen netwerk, bijvoorbeeld uw partner of familielid.

Voorbereiden:

Om het minddistrict platform te gebruiken heb je nodig:

  • Internetverbinding
  • Een desktop, laptop, tablet of mobiele telefoon. Minddistrict en de Minddistrict app werken het best op moderne apparaten, niet ouder dan 5 jaar, met de voorkeur voor apparaten niet ouder dan 3 jaar.
  • Aan te raden browser voor optimaal gebruik zijn Google Chrome, Firefox, Safari en Edge. U kunt het platform niet gebruiken met Internet Explorer. Deze browser wordt niet ondersteund door Minddistrict.
  • Minddistrict app: De Minddistrict app is geschikt voor iOS en Android.

Filmpje over het gebruik van Minddistrict en wat een digitaal gezondheidsplatform is:

Account aanmaken

Uw hulpverlener maakt voor u een account aan in het platform van de organisatie. U krijgt dan een welkomstmail toegestuurd. Volg de instructies in deze e-mail. Daarna kunt u direct aan de slag! Heeft u geen mail ontvangen? Controleer dit dan bij uw hulpverlener.

Mogelijkheden:

  • Zelf bepalen waar en wanneer u aan uw persoonlijke ontwikkeling werkt.
  • Mindistrict is gebruiksvriendelijk.
  • U kunt tussen uw afspraken door contact met uw hulpverlener hebben.
  • Minddistrict biedt concrete handvatten om u te helpen bij moeilijke momenten.
  • Alle informatie en oefeningen kunt u later weer teruglezen.

Privacy

Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen. Twijfelt u over de echtheid van een mail of website waar wordt gevraagd om in te loggen? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling vanuit wiens naam ze de mail sturen.

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
Als eerste op de hoogte!

Binnenkort lanceren we onze nieuwe website. Wees als eerste op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Samen maken we digitale zorg voor íedereen toegankelijk.

HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram