Mobiléa - Tekstberichten en (video)bellen

Mobiléa is een zorgplatform waarmee u onder andere tekstberichten kunt sturen, kunt bellen en videobellen.

Mobiléa is een programma met meerdere functies. Ten eerste kunt u met Mobiléa berichten sturen aan, en (video)bellen met zorgaanbieders, mantelzorgers en verwanten. Ook het uitwisselen van bestanden is eenvoudig met Mobiléa. Mobiléa beschikt daarnaast over een alarmfunctie, een agenda waarin alle zorgaanbieders mee kunnen kijken, en de mogelijkheid tot schermovername, zodat uw zorgaanbieders u wegwijs kunnen maken in het beeldbellen.

Let op! Onderstaande tekst gaat over Mobiléa op uw iPhone of iPad. Voor uitleg over Mobiléa in uw webbrowser, Android tablet of smartphone gaat u naar het blokje Downloads aan de rechterzijde van uw scherm. Door te klikken op de link in dit blokje opent u het PDF-bestand met de handleiding.

Voorbereidingen

  • Voor het gebruik van Mobiléa heeft u een apparaat met werkende internetverbinding nodig.
  • Daarnaast heeft u een Mobiléa account nodig. Uw zorgverlener maakt een Mobiléa account aan, wanneer jullie beiden gebruik wensen te maken van Mobiléa.
  • Om gebruik te maken van bellen heeft u een werkende microfoon en werkende luidsprekers nodig.
  • Om gebruik te maken van beeldbellen heeft u ook een webcam nodig.
  • U kunt Mobiléa gebruiken op uw computer, tablet of smartphone (Android of Apple).

Installatie Mobiléa Apple

  1. U gaat naar de App Store door op uw apparaat te klikken op blauwe het pictogram met een witte A bestaande uit drie lossen strepen.
  2. In de App Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op Mobiléa. Als u het programma heeft gevonden klikt u erop.
  3. Vervolgens klikt u op de optie installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
  4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen. U moet nu eerst inloggen met uw Mobiléa account voordat u het programma kunt gebruiken.

Mocht u  meer vragen hebben, dan verwijzen wij u graag door naar de Helpdesk van Mobiléa, te bereiken via support@mobilea.nl.

Privacy

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

 

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
KoningsdagIn verband met Koningsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu