Patients Know Best - PGO

Patients Know Best (PKB) is een persoonlijke gezondheidsomgeving waar u al uw medische gegevens bij elkaar heeft en kunt bijhouden. PKB is ook Engelstalig beschikbaar.

Het PKB - PGO is een online persoonlijke gezondheidsomgeving waarin u al uw medische gegevens bij elkaar heeft. PKB is er voor de Engelse en de Nederlandse patiënt.

Voorbereiding

 • PKB is online te gebruiken op uw computer, tablet of mobiel. PKB heeft geen app.
 • Voor het gebruik van PKB heeft u een apparaat met internetverbinding nodig.
 • Inloggen gebeurt met een 2-factor authenticatie. Dat betekent dat u inlogt met uw DigiD gegevens en ter controle een sms met een code naar uw telefoon krijgt gestuurd. Het is daarom belangrijk dat u op uw DigiD de sms verificatie heeft geactiveerd (www.digid.nl).

Registreren

Om gebruik te maken van PKB moet u zich eerst registreren. Dit doet u door op de link hiernaast te klikken of naar de website van PKB te gaan (www.patientsknowbest.nl).

 1. U klikt op Registreren.
 2. Daarna vinkt u aan dat u de gebruikersovereenkomst en privacyverklaring hebt gelezen en klikt u op de knop Verder.
 3. Vervolgens loopt u het stappenplan verder door dat nodig is voor de registratie.
 4. U maakt zelf een wachtwoord aan waarmee u later in kunt loggen.

Inloggen

 1. Ga naar de website van PKB (www.patientsknowbest.nl) of klik op de link in het menu aan de rechterkant van deze pagina.
 2. Klik op Log In rechtsboven in de pagina
 3. Vul uw e-mailadres en wachtwoord in
 4. Klik op Log In

Mogelijkheden

 • Verbinden met de huisarts
 • Dagboek bijhouden
 • Zelf  metingen toevoegen
 • Engelstalig beschikbaar
 • Verbinden met ziekenhuis
 • Eigen bestanden uploaden

Privacy

Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen. Twijfelt u over de echtheid van een mail of website waar wordt gevraagd om in te loggen? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling vanuit wiens naam ze de mail sturen.

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

 

 

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu