Physitrack - Oefeningen en (video)bellen

PhysiApp is de patiënten-app van Physitrack, een app waarbij uw zorgverlener u oefeningen, voorlichten en vragenlijsten kunt voorschrijven. Ook kunt u videobellen en chatten met uw zorgverlener.

Indien uw zorgverlener gebruik maakt van PhysiApp, kunt u samen met uw arts oefeningen, vragenlijsten en voorlichting bekijken en uw schema doornemen en aanpassen. Ook kunt u de applicatie gebruiken om te (video)bellen. In overleg met uw behandelaar kunt u gebruik maken van PhysiApp

Voorbereidingen

  • Voor het gebruik van Physitrack/PhysiApp heeft uw zorgverlener een account van Physitrack nodig. PhysiApp is gratis voor u. Als zowel u als uw zorgverlener gebruik wensen te maken van Physitrack, dan zorgt uw zorgverlener voor registratie en het aanmaken van een account. U ontvangt hierover een bevestiging per mail of SMS.
  • Om de resultaten van de metingen te registreren en/of om te videobellen/chatten, heeft u een apparaat met werkende internetverbinding nodig.
  • Om gebruik te maken van bellen heeft u een werkende microfoon en werkende luidsprekers nodig.
  • Om gebruik te maken van beeldbellen heeft u ook een webcam nodig.
  • U kunt PhysiApp gebruiken op uw computer, tablet of smartphone (Android of Apple).

Installatie

  • Stap 1: Download PhysiApp uit de App Store of Google Play (gratis) of ga naar www.physiapp.nl op uw computer.
  • Stap 2: U krijgt een toegangscode van uw zorgverlener via e-mail of SMS.
  • Stap 3: Voer uw toegangscode in op PhysiApp en u kunt aan de slag!

Mogelijkheden

Oefeningen

Met de Physitrack applicatie kunt u oefeningen ontvangen die u thuis kunt uitvoeren. Tevens geeft de app aanvullende informatie over uw aandoening en het nut van de gegeven oefening. In de app kunt u de video bekijken waar de oefening wordt uitgelegd. De applicatie biedt ook de mogelijkheid om zelf uw resultaten in te zien en voor uw zorgverlener om uw voortgang bij te houden.

(Video)bellen en chatten

Met de Physitrack applicatie kunt u ook (video)bellen en chatten met uw zorgverlener. Deze beveiligde manier van bellen en chatten geeft u de mogelijkheid extra uitleg te krijgen bij de oefeningen en samen uw voortgang te bespreken.

Let op! Rechts bij het blokje ‘Downloads’ is een extra uitgebreid bestand toegevoegd met uitleg over de Physitrack applicatie.

Privacy

Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen. Twijfelt u over de echtheid van een mail of website waar wordt gevraagd om in te loggen? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling vanuit wiens naam ze de mail sturen.

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
KoningsdagIn verband met Koningsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu