Skype - Ad hoc videoconsult met behandelaar Tergooi

Als u als patiënt geen gebruik kan maken van het Tergooi Zorgportaal, dan is een ad hoc Skype for Business videoconsult een optie.

Met een ad hoc Skype videoconsult is het mogelijk om te videobellen buiten het Tergooi Zorgportaal om. Voor dit videoconsult wordt gebruik gemaakt van Skype for Business (Skype voor Bedrijven). In deze handleiding leggen we u uit hoe u Skype for Business kunt gebruiken.

Let op! Onderstaande tekst gaat over Skype for Business op uw iPhone of iPad. Voor uitleg over Skype for Business in uw webbrowser, Android tablet of smartphone gaat u naar het blokje Downloads aan de rechterzijde van uw scherm. Door te klikken op de link in dit blokje opent u het PDF-bestand met de handleiding.

Voorbereidingen

Voor het gebruik van Skype for Business is een account aanmaken niet noodzakelijk. Wel heeft u een apparaat met werkende internetverbinding nodig. Om gebruik te maken van bellen heeft u een werkende microfoon en werkende luidsprekers nodig. Om gebruik te maken van beeldbellen heeft u ook een webcam nodig. U kunt Skype for Business gebruiken op uw computer, tablet of smartphone (Android of Apple).

Installatie Skype for Business Apple

Om Skype for Business te gebruiken op uw iPhone of iPad, moet u het programma eerst downloaden in de App Store. Dit is een programma dat standaard op uw Apple apparaat zit. U kunt Skype for Business installeren op de volgende manier:

  1. U gaat naar de App Store door op uw apparaat te klikken op blauwe het pictogram met een witte A bestaande uit drie lossen strepen.
  2. In de App Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op Skype for Business. Als u het programma heeft gevonden klikt u erop. Let op! Skype for Business is niet de normale consumentenversie van Skype.
  3. Vervolgens klikt u op de optie installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
  4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Mogelijkheden

Gesprek accepteren

Wanneer uw zorgverlener u heeft uitgenodigd voor een videoconsult, dan krijgt u een e-mail met daarin een uitnodiging. Onderaan deze e-mail staat de tekst Deelnemen aan de vergadering. Klik enige tijd voor de afspraak op deze link op het apparaat waarop u Skype for Business heeft geïnstalleerd. Klik vervolgens op Deelnemen als gast. Als de andere deelnemer van het gesprek ook aanwezig is, wordt het gesprek automatisch gestart.

Privacy

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps.

Onderaan deze pagina ziet u het kopje 'Vragen over smartphones en apps'. Hier vindt u o.a. informatie over waar u op kunt letten als u een app installeert.

 

Downloads

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
magnifiercrossmenu