Mijn Tergooi - Online afspraak maken

Via het patiëntenportaal van Tergooi (MijnTergooi) is het mogelijk om online een afspraak te maken of te wijzigen. U kiest zelf een datum en locatie die u goed uitkomen.

Op dit moment kunt u voor de volgende afdelingen een online afspraak maken:  

Het is mogelijk om een afspraak in te plannen met of zonder Zorgdomein verwijsnummer. Het Zorgdomein verwijsnummer ontvangt u per mail van uw zorgverlener.

Voorbereidingen

 • Voor het online maken van een afspraak heeft u een apparaat met een werkende internetverbinding nodig. Op de afspraak zelf hoeft u geen gebruik te maken van uw telefoon of een werkend apparaat met internetverbinding, maar kunt u zich ook aanmelden met gebruik van een geldig legitimatiebewijs;
 • Daarnaast heeft u een DigiD nodig en/of uw Zorgdomein verwijsnummer;
 • Heeft u van uw huisarts een verwijzing gekregen voor Tergooi? Gebruik dan uw Zorg Domein-nummer op de verwijsbrief (ZDnummer) om via Mijn Tergooi een afspraak in te plannen. Door in te loggen met het Zorg Domein nummer van uw verwijsbrief, kunt u alleen een afspraak plannen en heeft u geen toegang tot Mijn Tergooi. Op uw ZorgDomein verwijzing staat aangegeven of het mogelijk is een afspraak online in te plannen of niet. 

Afspraak maken

Inloggen met DigiD zonder Zorgdomein verwijsnummer

 1. Voor het maken van een afspraak kunt u inloggen op Mijn Tergooi met uw DigiD. Meer informatie over het inloggen met DigiD vindt u hier .
 2. Na het inloggen komt u op het hoofdscherm. Indien u geen Zorgdomein verwijsnummer hebt, klikt u op het kopje Afspraken en vervolgens op Afspraak maken.
 3. Heeft u geen Zorgdomein verwijsnummer? Selecteer dan Nee en klik op VolgendeIndien u wel een Zorgdomein verwijsnummer hebt, volgt u dan de stappen behorend bij Inloggen met DigiD met Zorgdomein verwijsnummer.
 4. Er wordt nu getoond of er een afspraak gemaakt kan worden bij de gekozen locatie. Klik op Volgende.
 5. Alle opties voor afspraken worden nu getoond. Het kan soms even duren voordat de opties zichtbaar zijn. Wacht dan even. Kies uw afspraak door op de groene knop met Plan deze afspraak te klikken.
 6. Klik op Volgende om de afspraak definitief te maken.

Inloggen met DigiD met Zorgdomein verwijsnummer

 1. Voor het maken van een afspraak kunt u inloggen op Mijn Tergooi met uw DigiD. Meer informatie over het inloggen met DigiD vindt u hier .
 2. Na het inloggen komt u op het hoofdscherm. Indien u een Zorgdomein verwijsnummer hebt, klikt u op het kopje Afspraken en vervolgens op Verwijzing inplannen.
 3. Selecteer nu de juiste verwijzing en klik op de groene knop met Afspraak maken.
 4. Alle opties voor afspraken worden nu getoond. Het kan soms even duren voordat de opties zichtbaar zijn. Wacht dan even. Kies uw afspraak door op de groene knop met Plan deze afspraak te klikken.
 5. Klik op Volgende om de afspraak definitief te maken.

Inloggen met Zorgdomein verwijsnummer

 1. Voor het maken van een afspraak kunt u inloggen op Mijn Tergooi met uw Zorgdomein verwijsnummer. Vul uw verwijsnummer, geboortedatum en geslacht in en klik op Inloggen.
 2. Controleer uw gegevens, waaronder uw e-mail en telefoonnummer, en klik op Volgende.
 3. Alle opties voor afspraken worden nu getoond. Het kan soms even duren voordat de opties zichtbaar zijn. Wacht dan even. Kies uw afspraak door op de groene knop met Plan deze afspraak te klikken.
 4. Klik op Volgende om de afspraak definitief te maken.

Privacy

Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen. Twijfelt u over de echtheid van een mail of website waar wordt gevraagd om in te loggen? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling vanuit wiens naam ze de mail sturen.

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
KoningsdagIn verband met Koningsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu