TouchSpeak - Spraakapp

Met TouchSpeak worden mobiele apparaten zoals iPhone, iPads en telefoons en tablets met Android ingezet als hulpmiddel voor ondersteunde communicatie.

TouchSpeak kan een enkelvoudig hulpmiddel zijn: door het aanraken van een plaatje kunt u een bericht laten horen. Het kan ook ingericht worden als een complex communicatie-hulpmiddel met de mogelijkheid om te schrijven, te tekenen, te fotograferen en berichten te schrijven om via mail of Whatsapp te versturen. Dit kan door modules te activeren in het ontwerpprogramma TouchSpeak Designer. Een begeleider, zoals een logopedist of iemand uit de persoonlijke kring, kan al deze modules  persoonlijk inrichten en aanpassen.

Aan de slag met de TouchSpeak app

U kunt TouchSpeak gebruiken op zowel uw tablet als smartphone. Klik hieronder voor de volledige handleiding van TouchSpeak op uw apparaat.

Klik hier voor uitleg over het gebruik op uw Apple apparaat

Installatie TouchSpeak

Om TouchSpeak te gebruiken op uw iPhone of iPad, moet u het programma eerst downloaden in de App Store. De App Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Apple telefoon of tablet. U kunt TouchSpeak installeren op de volgende manier:

  1. U gaat naar de App Store door op uw apparaat te klikken op het blauwe pictogram met een witte A bestaande uit drie losse strepen .
  2. In de App Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op TouchSpeak. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
  3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
  4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen. U moet nu eerst inloggen of registreren om gebruik te maken van de app.

Klik hier voor uitleg over het gebruik op uw Android apparaat

Installatie TouchSpeak

Om TouchSpeak te gebruiken op uw smartphone of tablet, moet u het programma eerst downloaden in de Play Store. De Play Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Android telefoon of tablet. U kunt TouchSpeak installeren op de volgende manier:

  1. U gaat naar de Play Store door op uw apparaat te klikken op het pictogram met een vierkleurige driehoek .
  2. In de Play Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op TouchSpeak. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
  3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
  4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen. U moet nu eerst inloggen of registreren om gebruik te maken van de app.

Privacy

Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen. Twijfelt u over de echtheid van een mail of website waar wordt gevraagd om in te loggen? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling vanuit wiens naam ze de mail sturen.

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
KoningsdagIn verband met Koningsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu