Uw Zorg Online App - Huisarts contact

Met de gratis Uw Zorg Online App regelt u eenvoudig en veilig allerlei zorg direct online bij uw eigen huisarts.

Met de gratis Uw Zorg online app regelt u eenvoudig en veilig allerlei zorg direct online bij uw eigen huisarts. Zo heeft u 24 uur per dag toegang tot uw medicatieoverzicht, kunt u eerder voorgeschreven medicijnen bestellen, afspraken maken of een eConsult starten.

Installatie Uw Zorg Online App

Om de applicatie te installeren op uw smartphone of tablet dient u een werkende internetverbinding te hebben.

Klik hier voor uitleg over het installeren van de Zorg Online App op uw Apple apparaat

Installatie Zorg Online App

Om Zorg Online App te gebruiken op uw iPhone of iPad, moet u het programma eerst downloaden in de App Store. De App Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Apple telefoon of tablet. U kunt de Zorg Online App installeren op de volgende manier:

 1. U gaat naar de App Store door op uw apparaat te klikken op het blauwe pictogram met een witte A bestaande uit drie losse strepen .
 2. In de App Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op Zorg Online App. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
 3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
 4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier voor uitleg over het installeren van Zorg Online App op uw Android apparaat

Installatie Zorg Online App

Om Zorg Online App te gebruiken op uw Android telefoon of tablet, moet u het programma eerst downloaden in de Play Store. De Play Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Android telefoon of tablet. U kunt de Zorg Online App installeren op de volgende manier:

 1. U gaat naar de Play Store door op uw apparaat te klikken op het pictogram met een vierkleurige driehoek .
 2. In de Play Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op Zorg Online App. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
 3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
 4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Het gebruik van de Zorg Online App

Nadat u de Zorg Online App heeft geïnstalleerd op uw apparaat, kunt u onderstaande stappen volgen om een account te maken.

 1. Open de app op uw telefoon.
 2. Lees de welkomsttekst goed door en druk op Selecteer uw praktijk.
 3. Zoek uw praktijk via de zoekbalk bovenin uw scherm op naam, adres of plaats en druk op uw praktijk. Kunt u uw praktijk niet vinden? Kijk bij de vraag “Wat kan ik doen als ik mijn praktijk niet kan vinden in de lijst?”
 4. Druk op Registreren om een account aan te maken.
 5. Vul in het registratieformulier al uw gegevens in en druk op Account aanmaken.
 6. U ontvangt nu éénmalig een beveiligingscode op uw mailadres of telefoon. Vul deze beveiligingscode bij uw app in en druk op Inloggen.
 7. Bedenk een toegangscode van vijf cijfers en vul deze in, plus een tweede keer ter bevestiging. U heeft nu uw account ingesteld en komt op het hoofdscherm van de app.
 8. In het hoofdscherm ziet u de melding dat uw praktijk uw online account nog moet koppelen aan uw medische gegevens.
 9. Het kan enkele dagen duren voordat uw praktijk u toegang geeft tot uw gegevens. Duurt dit te lang? Neem dan contact op met uw praktijk.
 10. Nadat uw praktijk uw account heeft gekoppeld, kunt u gebruik maken van de online services in de Zorg Online App.

Mogelijkheden

Medicatiegegevens

Met de Zorg Online App heeft u inzage in uw actuele medicatiegegevens zoals bekend bij uw huisarts. Vraag daarnaast herhaalrecepten direct uit uw medicatielijst aan.

eConsult

Stel uw medische vragen direct aan uw arts via een eConsult en ontvang bericht zodra uw consult beantwoord is.

Let op! eConsult is niet bedoeld voor urgente zaken of levensbedreigende situaties. Indien u twijfelt over de ernst van uw klacht, neem dan altijd telefonisch contact met de huisarts op.

Agenda

Bekijk via de agenda de lege plekken in de agenda van uw arts en boek een afspraak op het moment dat het u uitkomt. U kunt tevens de reden van uw afspraak vermelden.

Gegevens

U vindt de adresgegevens, contactgegevens en openingstijden van uw arts in de app. U vindt er ook een link naar de website van uw arts.

In onderstaande instructievideos ziet u stap voor stap hoe u een afspraak kunt maken via MijnGezondheid.net, berichten kunt sturen en medicijnen kunt bestellen.

 

Privacy

Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen. Twijfelt u over de echtheid van een mail of website waar wordt gevraagd om in te loggen? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling vanuit wiens naam ze de mail sturen.

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
magnifiercrossmenu