WeSeeDo – Videobellen

Uw zorgverlener kan u uitnodigen voor een online consult middels WeSeeDo. Voor het gebruik van WeSeeDo hoeft u geen programma te installeren of account aan te maken.

WeSeeDo is een programma waarmee u eenvoudig kunt videobellen met uw zorgverlener. Via uw e-mail of via een SMS ontvangt u een uitnodiging voor uw afspraak. In deze mail of SMS staat een link. Als u op deze link klikt, wordt u meteen verbonden. U hoeft geen programma te installeren of account aan te maken.

Voorbereidingen

  • Voor het gebruik van WeSeeDo heeft u een apparaat met werkende internetverbinding nodig.
  • Om gebruik te maken van bellen heeft u een werkende microfoon en werkende luidsprekers nodig.
  • Om gebruik te maken van beeldbellen heeft u ook een webcam nodig. 
  • U kunt WeSeeDo gebruiken op uw computer, tablet of smartphone (Android of Apple). 

Mogelijkheden

Gesprek accepteren

U kunt het gesprek beginnen door op de knop 'Klik hier om het gesprek te openen' in de e-mail of SMS met uitnodiging te klikken. Bent u voor aanvang van het gesprek aanwezig, dan kan het zijn dat u in de wachtkamer wordt geplaatst. U ziet dan de volgende tekst: ‘U heeft een afspraak met ... op [datum van de afspraak] om [tijdstip]. Wacht tot ... beschikbaar is’. Het gesprek zal automatisch gestart worden wanneer uw zorgverlener aanwezig is.

Gesprek beëindigen

Wanneer het gesprek is afgerond, kunt u het gesprek beëindigen door op de rode knop met het telefoontje te klikken.

Klik hier voor een introductievideo van WeSeeDo

Privacy

Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen. Twijfelt u over de echtheid van een mail of website waar wordt gevraagd om in te loggen? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling vanuit wiens naam ze de mail sturen.

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

 

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
KoningsdagIn verband met Koningsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu