ZorgDomein - Digitale ondersteuning

ZorgDomein is een onafhankelijk, digitaal platform. Met ZorgDomein kunnen artsen digitaal en beveiligd verwijzingen en laboratoriumaanvragen sturen naar zorginstellingen.

ZorgDomein is een digitaal systeem dat zorgverleners helpt met het vinden, kiezen en regelen van zorg. ZorgDomein verbindt zorgprofessionals met elkaar en met hun patiënten. Dit alles wordt gedaan om zorgtrajecten voor patiënten zo goed mogelijk te laten verlopen. Heeft u vragen over uw verwijzing? Neem dan contact op met de verwijzer of de instelling waar u naar verwezen bent.

Om gebruik te maken van ZorgDomein heeft u een uitnodiging nodig. Deze uitnodiging ontvangt u per e-mail met een link óf een geprint bericht. U heeft daarna toegang tot informatie over het maken van een afspraak, praktische aanwijzingen voor uw bezoek en hoe u zich het beste kunt voorbereiden.

Afspraak maken

Klik hier voor uitleg over het maken van een afspraak via een e-mail met link

In ZorgDomein vindt u meer informatie over het maken van de afspraak, waar u wordt verwacht en hoe u zich kunt voorbereiden. Hiervoor moet u inloggen op ZorgDomein. Let op! Hiervoor heeft u uw mobiele telefoon nodig. Houdt deze bij de hand.

  1. Open de e-mail
  2. Klik in de e-mail op de oranje knop 'Inloggen'.
  3. Om in te loggen, heeft u een inlogcode nodig. Deze ontvangt u per sms op uw mobiele telefoon. Klik op de blauwe knop 'Verstuur SMS' om een 6-cijferige code te ontvangen.
  4. Voer de 6-cijferige code in en klik op 'Inloggen'.
  5.  U bent ingelogd.

Klik hier voor uitleg over het maken van een afspraak via een geprint bericht

Op het geprinte bericht vindt u informatie over het maken van de afspraak, waar u wordt verwacht en hoe u zich kunt voorbereiden (zie: aanwijzingen voor mijn bezoek). Lees dit goed door zodat u goed voorbereid op de afspraak komt.

Privacy

Gegevens die gedeeld worden in een digitale zorg omgeving zijn zeer privacy gevoelig. Het is daarom belangrijk om ook zelf op een veilige manier aan de slag te gaan met uw gegevens. 

Een aantal tips:

  • Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen 
  • Gebruik geen computer, tablet of telefoon op een openbaar wifi netwerk 
  • Twijfelt u over de echtheid van een mail of website? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling

Kijk voor meer informatie over privacy en digitale veiligheid op onze pagina https://helpdeskdigitalezorg.nl/handleiding/privacy-digitale-veiligheid/

 

Externe links

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
Als eerste op de hoogte!

Binnenkort lanceren we onze nieuwe website. Wees als eerste op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Samen maken we digitale zorg voor íedereen toegankelijk.

HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram