Vragen over een PGO? Wij staan voor u klaar

Het kan zomaar zijn dat uw ziekenhuis of huisarts u al bericht heeft over het kiezen van een PGO (een persoonlijke gezondheidsomgeving). Zo nee, dan is de kans groot dat dit de komende maanden gaat gebeuren. Maar wat is een PGO eigenlijk? Hoe koppel ik mijn medische gegevens? De Helpdesk Digitale Zorg helpt u graag op weg. Stel u vraag telefonisch of bekijk de handeling op deze website voor meer informatie.

In het kort. Een PGO is een persoonlijke gezondheidsomgeving waar al uw gegevens over uw gezondheid op één online plek hebt. Dus één plek met inzicht in uw dossier van de huisarts, van het ziekenhuis, van de apotheek en andere zorginstellingen waar u in behandeling bent. Handig voor iemand die bijvoorbeeld chronische ziek is of zwanger is, maar ook voor een gezond iemand. Het is ook mogelijk om zelf gegevens toe te voegen aan de PGO. Bijvoorbeeld over wat u eet of uw slaapgedrag. En u kiest zelf welke gezondheidsgegevens u deelt en met wie. Kortom, een PGO is een middel om de burger meer regie te geven over zijn gezondheid.

Zorgorganisaties werken hard aan het digitaal beschikbaar stellen van gegevens via het PGO. De eerste organisaties en hun zorgvragers zijn al live. Wij staan klaar om het verwachte aantal toenemende gebruikers van een PGO te ondersteunen bij hun vragen.

7 april 2022

Als eerste op de hoogte!

Binnenkort lanceren we onze nieuwe website. Wees als eerste op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Samen maken we digitale zorg voor íedereen toegankelijk.

HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram