PGO - Algemene informatie over wat een PGO is

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website. Er zijn meerdere soorten. In een PGO verzamelt u medische gegevens en gezondheidsgegevens die u zelf meet.

Een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app waar u gegevens over uw gezondheid op één plek kunt bewaren. Dat kunnen gegevens zijn die u zelf verzamelt, bijvoorbeeld wat u eet, hoeveel u beweegt of uw slaapgedrag. Maar het is ook mogelijk om medische gegevens van de huisarts, het ziekenhuis of de fysiotherapeut in een PGO te zetten.

Op deze manier heeft u uw gezondheidsgegevens altijd veilig op één plek beschikbaar en kunt u zelf bepalen welke informatie u deelt en met wie.

PGO's

Er zijn verschillende soorten PGO's. Voorbeelden zijn MIJNPGO, Gezondheidsmeter, Ivido, Quli en Drimpy. U kunt zelf kiezen welk PGO u wilt gebruiken.

Veiligheid

MedMij is het Nederlandse keurmerk voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen patiënten en gezondheidsprofessionals. Let er bij het uitkiezen van een PGO dus op dat het PGO MedMij gecertificeerd is. U als burger bent de eigenaar van uw eigen gegevens en enkel de patiënt bepaalt welke zorgverleners inzage in deze gegevens krijgt.

Hoe kies ik een PGO die bij mij past?

U kunt zelf een PGO kiezen uit verschillende PGO's die aangeboden worden. U kunt daarin meewegen wat voor u belangrijk is. Om daar een goede keuze in te maken kunt u op de link hiernaast klikken. Dit is een link naar een pagina met de mogelijkheid om PGO's met elkaar te vergelijken.

Mocht u hier nog hulp bij nodig hebben of als er iets niet duidelijk is dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

 

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
Als eerste op de hoogte!

Binnenkort lanceren we onze nieuwe website. Wees als eerste op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Samen maken we digitale zorg voor íedereen toegankelijk.

HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram