5 oktober 2023

Ondersteuning voor patiënten van Stroomz Orion in regio Eindhoven

Stroomz Orion

Foto: Linkedin SGE

Vanaf 1 oktober is ook Stroomz Orion aangesloten bij Helpdesk Digitale Zorg. Hierdoor kunnen de ruim 7000 patiënten van de huisartsenorganisatie in de regio Eindhoven vanaf nu bij ons terecht. Welkom!

Huisartsenorganisatie Stroomz Orion (voorheen: DOH en SGE) gaat de online huisartsenpraktijk Arene inzetten om de enorme groei van mensen in de regio Eindhoven aan te kunnen.  Het bundelen van de krachten tussen Stroomz Orion en online huisarts Arene betekent dat de vragen van patiënten die digitaal kunnen worden afgehandeld, worden opgepakt door het team huisartsen van Arene. Als het nodig is, worden patiënten door een Stroomz huisarts gezien in het gezondheidscentrum van Stroomz Orion.

Deze nieuwe werkwijze houdt in dat een groot deel van de zorgvragen zonder bezoek aan de praktijk afgevangen kan worden en de huisartsenzorg voor alle patiënten van Orion beschikbaar blijft.

Juist bij deze transitie naar digitale zorg is een goede ondersteuning van patiënten essentieel, zodat iedereen meekan. Helpdesk Digitale Zorg ondersteunt de patiënten van Stroomz Orion, zodat zij de juiste begeleiding krijgen in digitale zorg.

Pascale Voermans, bestuurder van de Eindhovense huisartsenorganisatie Stroomz op Omroep Brabant:

“Een heel belangrijk onderdeel is hoe je de mensen ondersteunt voor de digitale vaardigheden die er nodig zijn. Hoe maak je mensen wegwijs? Dat geldt ook voor onze professionals. Niet iedereen is heel digitaal vaardig.”

Onze servicemedewerkers zijn voor de patiënten van Stroomz Orion bereikbaar via 085 – 1304 575 op werkdagen tussen 08.00 en 18.00. Belt iemand buiten deze tijden, dan bellen we de volgende werkdag terug. Op helpdeskdigitalezorg.nl /stroomz-orion vinden patiënten de belangrijkste informatie en contactgegevens in één overzicht.

Helpdesk Digitale Zorg ondersteunt huisartsorganisaties in het hele land, zoals bijvoorbeeld Huisartsen in de stad Utrecht, RHOGO, Huisartsen in Zeeuws-Vlaanderen de ROHA en anderen.