15 januari 2024

Van bestuur naar Raad van Toezicht: een nieuw niveau van toezicht en strategisch advies.

Origineel: Linkedin-bericht Merlijne Sonneveld

“One small step for women, one giant leap for Helpdesk Digitale Zorg” 🚀 Wat een mooie volgende stap voor Helpdesk Digitale Zorg! 🤩

Want Helpdesk Digitale Zorg heeft een, amper zichtbare maar belangrijke, verandering ondergaan. Stichting Helpdesk Digitale Zorg heeft nu een Raad van Toezicht en ik ben bestuurder (voorheen directeur) van deze mooie stichting. Voor mijzelf benadrukt de stap van directeur naar bestuurder de ambitie om onze toegevoegde waarde naar een hoger niveau te brengen. Waarom deze verandering?

De drie belangrijkste redenen zijn:

🔥 Versterken van de governance
De oprichting van een Raad van Toezicht brengt een nieuw niveau van toezicht en strategisch advies voor de organisatie. Het borgen van onze missie is cruciaal, voor een organisatie die zich inzet voor gelijkheid in de toegankelijkheid van digitale zorg.

🔥 Bewezen toegevoegde waarde
Helpdesk Digitale Zorg heeft haar waarde bewezen. Niet alleen voor de duizenden patiënten die we op weg hebben geholpen, maar ook voor de tientallen zorginstellingen en andere partners waar we succesvol mee samenwerken. De transitie naar een nieuwe structuur weerspiegelt de groei van de organisatie. We willen deze bewezen waarde en stabiliteit consolideren en verder uitbouwen.

🔥 Versteviging van professionalisering
De herstructurering is een natuurlijke stap in de professionele ontwikkeling van Helpdesk Digitale Zorg. Het biedt ons een steviger fundament voor toekomstige groei en innovatie. Zo kunnen we effectiever inspelen op het dynamische speelveld in de gezondheidszorg, terwijl we trouw blijven aan onze kernwaarden van innovatie, sociale betrokkenheid en kwalitatieve dienstverlening.

De Raad van Toezicht wordt gevormd door personen die voorheen het bestuur vormden, te weten Bas Weebers (huisarts RHOGO), Andre Brand (bestuurder HilverZorg) en Erik van der Veen (secretaris Raad van Bestuur Tergooi MC). Zij blijven zich ook in deze nieuwe rol inzetten voor de stichting met hun kennis, ervaring en netwerk.

🙏 Ik ben trots op datgene wat we samen bereikt hebben en kijk er enorm naar hier volle kracht op verder te bouwen. Mede en vooral dankzij de inzet van ons team servicemedewerkers, TOPPERS die al vele duizenden mensen met veel kennis en geduld op weg hebben geholpen. Dankzij hun inzet kunnen patiënten en cliënten gebruik maken van digitale zorg, wat voorheen niet mogelijk was. Grote shout-out voor Emmy Kuipers, Annemarije Hilverda, Fred Antonides, Hugo Mous, Larissa Felen, Robin Schmidt, Jolie Lammertsma, Mérin Knaapen, Niels Jansen en Dennis Meester. En een warm welkom voor onze nieuwe collega’s Alexander de Jong en Bram Kornelis.

🙏 En tot slot, dank aan al onze deelnemende zorginstellingen en samenwerkingspartners, samen met jullie maken we onze ondersteuning bij het gebruik van digitale zorg tot een succes!

Wil je meer weten wat wij voor jouw patiënten, cliënten én professionals kunnen betekenen? Neem dan contact met me op!