4 september 2023

Eerste Zeeuwse zorginstellingen sluiten zich aan

Foto: nucleuszorg.nl

Per 1 september kunnen ook de patiënten en cliënten van de Zeeuwse zorginstellingen Nucleuszorg (eerstelijn) en Emergis (ggz) bij onze collega’s terecht voor al hun niet-medische digitale vragen. We zijn trots op deze nieuwe samenwerkingen en vooral blij dat we zo digitale zorg bereikbaar maken voor nóg meer patiënten in Nederland.

Emergis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. “Wat fijn dat wij vanaf 1 september onze cliënten kunnen doorsturen naar de Helpdesk Digitale Zorg voor vragen rond digitale zorg”, zegt Myléna Quinten, Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog bij Emergis. “Zo houden we bij Emergis meer tijd over om onze cliënten te helpen bij hun psychische hulpvragen.”

Nucleuszorg is een ondersteunende eerstelijns-organisatie van en voor huisartsen in Zeeuws-Vlaanderen en heeft als doel om samen met artsen en medewerkers te voorzien in goede en toegankelijke huisartsenzorg. Dit doen ze met zelfstandig gevestigde huisartsenpraktijken verspreid door de hele regio en, buiten kantooruren, via Nucleushuisartsenposten. Daarnaast ontzorgt Nucleuszorg de huisartsenpraktijken op het terrein van bedrijfsvoering, digitalisering en telefonie.

Bereikbaarheid en inhoudelijke kennis

Op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur zit het serviceteam van Helpdesk Digitale Zorg klaar om patiënten en cliënten van Nucleuszorg en Emergis  te ondersteunen bij alle vragen rondom hun digitale zorg. De medewerkers van Helpdesk Digitale Zorg hebben affiniteit met de doelgroep én hebben de inhoudelijke kennis. Hierdoor zijn én voelen bellers zich snel en goed geholpen. Wordt er buiten deze tijden gebeld, dan belt een van de servicemedewerkers de patiënt de volgende werkdag terug. Aanvullend biedt het team ondersteuning via e-mail en chat.

Hard op weg naar landelijke dekking

Kaart NederlandMet de uitbreiding naar Zeeland is Helpdesk Digitale Zorg actief voor zorginstellingen in 7 Nederlandse provincies van Nederland. We streven —en zijn hard op weg naar— naar volledige landelijke dekking!

Ook interesse voor ondersteuning in uw organisatie of regio? Neem contact met ons op via hallo@helpdeskdigitalezorg.nl.