U kunt het volgende proberen:
- Controleer de spelling
- Probeer een andere zoekopdracht
U kunt het volgende proberen:
Digitalisering in de zorg biedt voordelen zoals betere bereikbaarheid en efficiëntere communicatie, maar patiënten met beperkte digitale vaardigheden ervaren vaak drempels. Onze ervaring leert dat persoonlijke begeleiding essentieel is: directe uitleg, praktische demonstraties en zelf oefenen werken beter dan alleen schriftelijke instructies. Te veel technische info zonder stapsgewijze begeleiding helpt niet. Deze inzichten deelden we tijdens de informatiemarkt ‘Gezond oud worden in Velserbroek’ en het themacafé ‘Digitale Zorg’ voor de Bibliotheek Laren.
Informatiemarkt Velserbroek: Digitale zorg voor een zelfstandig leven
Op 8 februari waren we te gast bij het Gezondheidscentrum Velserbroek, waar we deelnamen aan de informatiemarkt met het thema ‘Gezond oud worden in Velserbroek’. Dit initiatief bracht zorgverleners van huisartsen tot fysiotherapeuten samen om buurtbewoners te informeren over gezondheid en welzijn. Voor ons was het een kans om te laten zien hoe digitale zorg de inwoners kan helpen om langer zelfstandig te blijven. We spraken met veel geïnteresseerden die nog niet goed wisten hoe ze online een herhaalrecept aanvragen, een videoconsult starten of hun medische gegevens inzien. Met eenvoudige uitleg en praktische demonstraties konden we de bijna 300 bezoekers verder helpen. De opluchting op hun gezichten wanneer iets ineens wél lukt, daar doen we het voor!
Themacafé Laren: Een laagdrempelige kennismaking met digitale zorg
Een paar dagen later, op 10 februari, waren we in de Bibliotheek Laren voor het themacafé ‘Digitale Zorg’. Dit evenement trok een gevarieerd publiek, waaronder gebruikers die voor het eerst stappen in de wereld van ‘digitale zorg’ zetten. Samen oefenden we met het inloggen op patiëntenportalen, het downloaden van gezondheidsapps en het maken van een videoconsult bij de zorgverlener én verzekeraar. Het was mooi om te zien hoe mensen steeds meer vertrouwen kregen in het gebruik van digitale hulpmiddelen.
Hoe wij zorgverleners ontlasten
Naast het helpen van patiënten, richten we ons ook op zorgverleners. Huisartsen en assistenten krijgen steeds vaker digitale vragen, wat veel tijd kan kosten. Wij nemen die ondersteuning graag uit handen. Door patiënten of cliënten met technische vragen naar Helpdesk Digitale Zorg te verwijzen, worden zij snel en persoonlijk geholpen worden met digitale vragen, zodat de praktijk niet overbelast raakt.
Samen maken we digitale zorg toegankelijk
Deze evenementen bevestigen opnieuw hoe belangrijk digitale ondersteuning is, zowel voor patiënten als voor zorgverleners. We blijven ons samen met partners in het sociaal domein inzetten om digitale zorg begrijpelijk en toegankelijk te maken. Tijdens deze evenementen kunt u kennismaken met onze collega’s die u graag meer vertellen over de wereld van digitale zorg! Samen maken we digitale zorg toegankelijk voor iedereen.
Kon je er dit keer niet bij zijn? Geen zorgen! Bezoek het kopje ‘Onderwerpen’ op onze website voor meer informatie over specifieke applicaties, ga aan de slag met één van onze handleidingen of neem direct contact met ons op.