Asthma tracker - Astma zelfzorg

Asthma Tracker ondersteunt u bij het up-to-date houden van uw astma-dagboek door het makkelijk te maken uw piekstroomwaarden.

Asthma Tracker ondersteunt u bij het up-to-date houden van uw astma-dagboek door het makkelijk te maken uw piekstroomwaarden, uw inname van astmamedicatie en uw astma-gerelateerde symptomen bij te houden. Bovendien kunt u aan elk item contextuele informatie toevoegen door deze te koppelen aan een vooraf gedefinieerde gebeurtenis (zoals een doktersafspraak) of aan individuele aantekeningen.

Met de ingebouwde herinnering kunt u Asthma Tracker instellen om u eraan te herinneren uw dagelijkse basismedicatie in te nemen, uw piekstroom te meten en uw symptomen vast te leggen. Aan het einde van elke maand wordt u ook gevraagd de algemeen bekende Astma-controletest te voltooien, wiens bedoeling is u een globaal idee te geven van hoe goed uw astma onder controle is.

Met de geaggregeerde informatie in de chronologische overzichten van Asthma Tracker kunt u snel beoordelen hoe uw astma vordert. Asthma Tracker geeft ook uw dagelijkse stappentelling van Google Fit weer. Op deze manier kunt u gemakkelijk zien hoe uw dagelijkse activiteit uw astma en gerelateerde symptomen beïnvloedt.

Voorbereidingen

  • Voor het gebruik van de Asthma Tracker heeft u een apparaat met werkende internetverbinding nodig.
  • U kunt de Asthma Tracker gebruiken op tablet of smartphone (Android of Apple).

Installatie van de Asthma Tracker

Om de applicatie te installeren op uw smartphone of tablet dient u een werkende internet verbinding te hebben.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Apple apparaat

Installatie ASTHMA TRACKER

Om de Asthma Tracker te gebruiken op uw iPhone of iPad, moet u het programma eerst downloaden in de App Store. De App Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Apple telefoon of tablet. U kunt de Asthma Tracker installeren op de volgende manier:

  1. U gaat naar de App Store door op uw apparaat te klikken op het blauwe pictogram met een witte A bestaande uit drie losse strepen .
  2. In de App Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op Asthma Tracker. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
  3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
  4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Android apparaat

Installatie ASTHMA TRACKER

Om de Asthma Tracker te gebruiken op uw Android telefoon of tablet, moet u het programma eerst downloaden in de Play Store. De Play Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Android telefoon of tablet. U kunt de Asthma Tracker installeren op de volgende manier:

  1. U gaat naar de Play Store door op uw apparaat te klikken op het pictogram met een vierkleurige driehoek .
  2. In de Play Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op Asthma Tracker. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
  3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
  4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Privacy

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
KoningsdagIn verband met Koningsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu