Luscii - Metingen thuis en videobellen

Luscii maakt zorg op afstand mogelijk door het verrichten van metingen vanuit huis en het ondersteunen van videobellen met deskundigen.

Luscii is een applicatie met als doel om zorg te verplaatsen naar uw eigen omgeving. Met behulp van deze applicatie is het niet altijd meer nodig om naar het ziekenhuis te komen voor routinematige metingen, zoals bijvoorbeeld het dagelijks meten van de bloeddruk. Mocht er toch iets misgaan met uw gezondheid, dan maakt Luscii het op ieder moment mogelijk om te videobellen met een deskundige. In zo’n geval kan het zijn dat uw zorgaanbieder contact met u opneemt of dat u ook de mogelijkheid hebt om contact op te nemen met uw zorgaanbieder. Dit verschilt per ziekenhuis.

Let op! Onderstaande tekst gaat over Luscii op uw iPhone of iPad. Voor uitleg over Luscii in uw webbrowser, Android tablet of smartphone gaat u naar het blokje Downloads aan de rechterzijde van uw scherm. Door te klikken op de link in dit blokje opent u het PDF-bestand met de handleiding.

Voorbereidingen

 • Voor het gebruik van Luscii heeft u een account van Luscii nodig. Als zowel u als uw zorgverlener gebruik wensen te maken van Luscii, dan zorgt uw zorgverlener voor registratie en het aanmaken van een account. U ontvangt hierover een bevestiging per mail.
 • Voor het verrichten van thuismetingen kan het zijn dat u meetapparatuur nodig hebt, dit wordt dan bij u thuis afgeleverd.
 • Om de resultaten van de metingen te registreren en/of om te videobellen, heeft u apparaat met werkende internetverbinding nodig.
 • Om gebruik te maken van bellen, heeft u een werkende microfoon en werkende luidsprekers nodig.
 • Om gebruik te maken van beeldbellen, heeft u ook een webcam nodig.
 • U kunt Luscii gebruiken op uw computer, tablet of smartphone (Android of Apple).

Installatie

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Apple apparaat

Installatie Luscii Apple

Om Luscii te gebruiken op uw iPhone of iPad, moet u het programma eerst downloaden in de App Store. De App Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Apple telefoon of tablet. U kunt Luscii installeren op de volgende manier:

 1. U gaat naar de App Store door op uw apparaat te klikken op het blauwe pictogram met een witte A bestaande uit drie lossen strepen .
 2. In de App Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op Luscii. Als u het programma heeft gevonden klikt u erop .
 3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
 4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen. U moet nu eerst inloggen met uw Luscii account. Het e-mailadres van uw account is gelijk aan het e-mailadres dat u aan uw arts hebt gegeven.

Let op! Bent u patiënt bij SKB Winterswijk, Gelre Hartfalen, Spaarne Gasthuis, Slingeland, Tergooi of WZA en wilt u gebruik maken van videobellen? Dan moet u naast de app Luscii, ook de app Luscii Contact installeren.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Android apparaat

Installatie Luscii Apple

Om Luscii te gebruiken op uw Android telefoon of tablet, moet u het programma eerst downloaden in de Play Store. De Play Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Android telefoon of tablet. U kunt Luscii installeren op de volgende manier:

 1. U gaat naar de Play Store door op uw apparaat te klikken op het pictogram met een vierkleurige driehoek .
 2. In de Play Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op Luscii. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
 3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
 4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen. U moet nu eerst inloggen met uw Luscii account. Het e-mailadres van uw account is gelijk aan het e-mailadres dat u aan uw arts hebt gegeven.

Let op! Bent u patiënt bij SKB Winterswijk, Gelre Hartfalen, Spaarne Gasthuis, Slingeland, Tergooi of WZA en wilt u gebruik maken van videobellen? Dan moet u naast de app Luscii, ook de app Luscii Contact installeren.

Mogelijkheden

Met Luscii kunt u thuis routinematige metingen verrichten en registreren. Ook is het met Luscii mogelijk om te videobellen met deskundigen. Hieronder leggen wij uit hoe u Luscii kunt gebruiken.

Thuismeten

Wanneer er meetapparatuur nodig is voor het verrichten van thuismetingen, zal deze apparatuur naar u thuis worden gestuurd. De eerste keer dat u Luscii gaat gebruiken, moet de meetapparatuur gekoppeld worden aan uw telefoon of tablet. Het is niet mogelijk om de meetapparatuur te verbinden met uw computer, de gegevens zullen dan handmatig moeten worden ingevoerd. Het koppelen van de meetapparatuur aan uw telefoon of tablet gaat eenvoudig wanneer u uw eerste meting gaat doen. De app begeleidt u via tekst en iconen.

In de app vindt u het onderdeel Acties. Gebruik dit onderdeel als u gebruik gaat maken van de bloeddrukmeter, de weegschaal, de saturatiemeter of voor het invullen van een vragenlijst.

Videobellen

Wanneer u wilt videobellen met een deskundige gebruikt u de app Luscii contact als u patient bent bij Diakonessenhuis, Gelre Hartfalen, SKB Winterswijk, Slingeland, Spaarne Gasthuis, Tergooi of WZA.

In de app Luscii contact vindt u het onderdeel Contacten. Gebruik dit onderdeel voor het beeldbellen met uw zorgverlener. Staat uw zorgverlener hier niet tussen? Dat kan. Sommige zorgverleners willen u wel kunnen videobellen, maar niet andersom. Uw zorgverlener kan u hier eventueel meer over vertellen.

Privacy

Gegevens die gedeeld worden in een digitale zorg omgeving zijn zeer privacy gevoelig. Het is daarom belangrijk om ook zelf op een veilige manier aan de slag te gaan met uw gegevens. 

Een aantal tips:

 • Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen 
 • Gebruik geen computer, tablet of telefoon op een openbaar wifi netwerk 
 • Twijfelt u over de echtheid van een mail of website? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling

Kijk voor meer informatie over privacy en digitale veiligheid op onze pagina https://helpdeskdigitalezorg.nl/handleiding/privacy-digitale-veiligheid/

 

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
Als eerste op de hoogte!

Binnenkort lanceren we onze nieuwe website. Wees als eerste op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Samen maken we digitale zorg voor íedereen toegankelijk.

HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram