Microsoft Teams - Videobellen

Microsoft Teams is een programma waarmee u kunt (video)bellen en berichten sturen.

Microsoft Teams is een programma waarmee u kunt (video)bellen, berichten sturen en bestanden delen. Microsoft Teams wordt veel gebruikt voor commerciële doeleinden. Het kan zijn dat uw zorgverlener u een uitnodiging via Microsoft Teams heeft gestuurd. In deze handleiding leggen we u uit hoe u Microsoft Teams kunt gebruiken.

Let op! Onderstaande tekst gaat over Microsoft Teams op uw iPhone of iPad. Voor uitleg over Microsoft Teams in uw webbrowser, Android tablet of smartphone gaat u naar het blokje Downloads aan de rechterzijde van uw scherm. Door te klikken op de link in dit blokje opent u het PDF-bestand met de handleiding.

Voorbereidingen

Voor het gebruik van Microsoft Teams is een account aanmaken niet noodzakelijk. Wel heeft u een apparaat met werkende internetverbinding nodig. Om gebruik te maken van bellen heeft u een werkende microfoon en werkende luidsprekers nodig. Om gebruik te maken van beeldbellen heeft u ook een webcam nodig. U kunt Microsoft Teams gebruiken op uw computer, tablet of smartphone (Android of Apple).

Installatie Microsoft Teams Apple

Om Microsoft Teams te gebruiken op uw iPhone of iPad, moet u het programma eerst downloaden in de App Store. Dit is een programma dat standaard op uw Apple apparaat zit. U kunt Microsoft Teams installeren op de volgende manier:

  1. U gaat naar de App Store door op uw apparaat te klikken op blauwe het pictogram met een witte A bestaande uit drie lossen strepen.
  2. In de App Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op Teams. Als u het programma heeft gevonden klikt u erop.
  3. Vervolgens klikt u op de optie installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
  4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Mogelijkheden

Gesprek accepteren

Wanneer iemand u heeft uitgenodigd voor een gesprek, bijvoorbeeld uw zorgverlener voor een videoconsult, dan krijgt u een e-mail met daarin een uitnodiging. Onderaan deze e-mail staat de tekst Klik hier om deel te nemen aan de vergadering. Klik enige tijd voor de afspraak op deze link. Als de andere deelnemer van het gesprek ook aanwezig is, wordt het gesprek automatisch gestart. Na afloop kunt u het gesprek beëindigen door op de rode telefoon knop te klikken.

Privacy

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Onderaan deze pagina ziet u het kopje 'Vragen over smartphones en apps'. Hier vindt u o.a. informatie over waar u op kunt letten als u een app installeert.

Bij de Downloads rechts staat een handleiding die u kunt gebruiken voor hulp bij Microsoft Teams.

 

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
magnifiercrossmenu