Microsoft Teams - Videobellen

Microsoft Teams is een programma waarmee u kunt (video)bellen en berichten sturen.

Microsoft Teams is een programma waarmee u kunt (video)bellen, berichten sturen en bestanden delen. Microsoft Teams wordt veel gebruikt voor commerciële doeleinden. Het kan zijn dat uw zorgverlener u een uitnodiging via Microsoft Teams heeft gestuurd. In deze handleiding leggen we u uit hoe u Microsoft Teams kunt gebruiken.

Let op! Onderstaande tekst gaat over de installatie en het gebruik van Microsoft Teams op een Apple of Android apparaat. Voor uitleg over Microsoft Teams in uw webbrowser gaat u naar het blokje Downloads aan de rechterzijde van uw scherm. Door te klikken op de link in dit blokje opent u het PDF-bestand met de handleiding.

Voorbereiding

Voor het gebruik van Microsoft Teams is een account aanmaken niet noodzakelijk. Wel heeft u een apparaat met werkende internetverbinding nodig. Om gebruik te maken van bellen heeft u een werkende microfoon en werkende luidsprekers nodig. Om gebruik te maken van beeldbellen heeft u ook een webcam nodig. U kunt Microsoft Teams gebruiken op uw computer, tablet of smartphone (Android of Apple).

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Apple apparaat

Installatie Microsoft Teams

Om Microsoft Teams te gebruiken op uw iPhone of iPad, moet u het programma eerst downloaden in de App Store. De App Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Apple telefoon of tablet. U kunt Microsoft Teams installeren op de volgende manier:

  1. U gaat naar de App Store door op uw apparaat te klikken op het blauwe pictogram met een witte A bestaande uit drie losse strepen .
  2. In de App Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op Teams. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop   .
  3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
  4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Android apparaat

Installatie Microsoft Teams

Om Microsoft Teams te gebruiken op uw Android telefoon of tablet, moet u het programma eerst downloaden in de Play Store. De Play Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Android telefoon of tablet. U kunt Microsoft Teams installeren op de volgende manier:

  1. U gaat naar de Play Store door op uw apparaat te klikken op het pictogram met een vierkleurige driehoek.
  2. In de Play Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op Teams. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop   .
  3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
  4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Mogelijkheden

Gesprek accepteren

Wanneer iemand u heeft uitgenodigd voor een gesprek, bijvoorbeeld uw zorgverlener voor een videoconsult, dan krijgt u een e-mail met daarin een uitnodiging. Onderaan deze e-mail staat de tekst Klik hier om deel te nemen aan de vergadering. Klik enige tijd voor de afspraak op deze link. Als de andere deelnemer van het gesprek ook aanwezig is, wordt het gesprek automatisch gestart. Na afloop kunt u het gesprek beëindigen door op de rode telefoon knop te klikken.

Gesprek organiseren en starten

U kunt ook zelf een video- en audiogesprek te starten. Dit kunt u doen door een of meerdere personen uit te nodigen voor een gesprek. U kunt hier meer informatie over vinden in de handleiding.

Tips voor videobellen

U kunt de algemene tips voor videobellen hier bekijken.

Privacy

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Aan de rechterkant bij de Downloads staat een handleiding die u kunt gebruiken voor hulp bij Microsoft Teams.

 

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu