Myinlife - Steunkring

Myinlife is een app voor mensen met dementie en hun naasten. Met Myinlife kunt u uw familie, vrienden en kennissen met elkaar verbinden en samen een steunkring rondom de persoon met dementie vormen.

Als mantelzorger is het prettig wanneer de zorg voor uw naaste niet alleen op uw schouders terechtkomt, maar dat u deze kunt delen met anderen. Bijvoorbeeld bij huishoudelijke taken, om een wandelingetje te maken met uw naaste of om een oogje in het zeil te houden als u zelf een uitje hebt. Tegelijkertijd kan het als een drempel voelen om hulp te vragen aan uw omgeving. De nieuwe applicatie Myinlife helpt u hierbij.

Met Myinlife creëert u zogenaamde steunkringen; mensen in uw omgeving die helpen bij de zorg voor uw naaste. Via de app of de website van Myinlife laat u familie, vrienden en vrijwilligers eenvoudig weten wanneer en waarmee u hulp kunt gebruiken. Ook kunt u op een veilige manier informatie delen over de zorg voor uw naaste. U kiest zelf wie u uitnodigt in jullie kring en wie welke informatie kan zien. Mensen in de binnenste kring (bijvoorbeeld uw kinderen) kunnen meer zien dan mensen in de buitenste kring (mensen die slechts af en toe langskomen).

Naast handig, is de app ook leuk. Myinlife nodigt u uit om de fijne momenten samen te delen met andere mensen in de kring. Heeft uw kleindochter koekjes gebakken? Vraag of ze een foto deelt. Zo inspireert u andere mensen in de kring om leuke activiteiten te ondernemen met uw naaste.

Installatie van Myinlife

Om de applicatie te installeren op uw smartphone of tablet dient u een werkende internet verbinding te hebben.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Apple apparaat

Installatie Myinlife

Om Myinlife te gebruiken op uw iPhone of iPad, moet u het programma eerst downloaden in de App Store. De App Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Apple telefoon of tablet. U kunt Myinlife installeren op de volgende manier:

  1. U gaat naar de App Store door op uw apparaat te klikken op het blauwe pictogram met een witte A bestaande uit drie losse strepen .
  2. In de App Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op Myinlife. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
  3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
  4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier voor uitleg over het installeren op uw Android apparaat

Installatie Myinlife

Om Myinlife te gebruiken op uw Android telefoon of tablet, moet u het programma eerst downloaden in de Play Store. De Play Store is een programma dat standaard aanwezig is op uw Android telefoon of tablet. U kunt Myinlife installeren op de volgende manier:

  1. U gaat naar de Play Store door op uw apparaat te klikken op het pictogram met een vierkleurige driehoek .
  2. In de Play Store gaat u naar de zoekfunctie en zoekt u op Myinlife. Als u het programma heeft gevonden, klikt u erop .
  3. Vervolgens klikt u op de optie Installeren. Het programma wordt nu op uw apparaat geïnstalleerd.
  4. Wanneer de installatie voltooid is, kunt u de app openen.

Klik hier voor een introductievideo over Myinlife app

Klik hier voor een informatievideo over Myinlife app

Privacy

Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen. Twijfelt u over de echtheid van een mail of website waar wordt gevraagd om in te loggen? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling vanuit wiens naam ze de mail sturen.

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
KoningsdagIn verband met Koningsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu