Tessa - Pratende bloempot

Tessa de ‘pratende bloempot’ is een zorgrobotje dat mensen met een cognitieve beperking ondersteunt met gesproken berichten en instructies, zodat de gebruiker - ondanks de beperking - meer zelf kan.

Voorbereidingen

Om Tessa de 'pratende bloempot' te installeren heeft u een werkende internetverbinding nodig. De mantelzorgen en zorgverleners in de naaste kring moeten een app downloaden. Via deze app worden  herinneringen doorgegeven. De bloempot wordt op die manier een soort pratende agenda. U kunt de bloempot overal neerzetten; bijvoorbeeld op de vensterbank of op tafel.

Mogelijkheden

Tessa ondersteunt bij de volgende punten:

  • Uitspreken van herinneringen
  • Bezoek aankondigen
  • Structuur aanbrengen in de dag
  • Aanmoedigen
  • Alledaagse handelingen begeleiden
  • Stimuleren/prikkelen tot het nemen van initiatief
  • Afspelen van favoriete muziek

Klik hier voor een instructievideo van Tessa

Privacy

Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen. Twijfelt u over de echtheid van een mail of website waar wordt gevraagd om in te loggen? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling vanuit wiens naam ze de mail sturen.

Het is goed om te weten dat er privacy risico's bestaan bij het gebruik van apps op uw  apparaat. Risico's ontstaan doordat apps vaak toegang hebben tot persoonlijke gegevens die op uw apparaat staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw locatie of uw contactpersonen.  Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Dit kan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/apps .

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
KoningsdagIn verband met Koningsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu