FaceTime - (Video)bellen

FaceTime is een programma waarmee u gratis kunt bellen en videobellen. FaceTime kan gebruikt worden op de iPhone, iPad en Apple computer.

FaceTime is een programma waarmee u gratis kunt videobellen. Videobellen is bellen via de internetverbinding van een apparaat waarbij u niet alleen elkaar kunt horen, maar ook elkaar kunt zien. Het programma FaceTime (ook wel een app genoemd) kunt u gebruiken op een iPhone, iPad of Mac.

Voorbereidingen

  • Voor het gebruik van FaceTime heeft u een apparaat met werkende internetverbinding nodig.
  • Om gebruik te maken van bellen heeft u een werkende microfoon en werkende luidsprekers nodig.
  • Om gebruik te maken van beeldbellen heeft u ook een webcam nodig. 
  • U kunt FaceTime gebruiken op uw Apple computer, tablet of smartphone (iPad of iPhone). 

Hiernaast heeft u een Apple ID nodig. Dit is een account om verschillende zaken op uw Apple apparaat te regelen. In de meeste gevallen zult u deze al hebben aangemaakt bij het in gebruik nemen van uw apparaat. Indien u nog geen Apple ID heeft, kunt u deze aanmaken. Voor informatie over het aanmaken van een Apple ID gaat u naar https://www.seniorweb.nl/tip/tip-apple-id-aanmaken.

Om FaceTime te gebruiken, moet u eerst eenmalig FaceTime inschakelen. Hiervoor gaat u naar de instellingen van uw apparaat. Vervolgens zoekt u naar FaceTime. Als u op FaceTime klikt, staat er een schuifknop. Om FaceTime te gebruiken moet deze groen zijn. Door op de schuifknop te klikken kunt u FaceTime aan- en uitzetten.

Mogelijkheden

Gesprek accepteren

Wanneer iemand u probeert te bereiken dan ziet u een scherm op uw apparaat met een rode en een groene knop. U accepteert het gesprek door op de groene knop met daaronder Accepteer te klikken.

Gesprek starten

Er zijn twee manieren om een nieuw gesprek te starten met FaceTime. U kunt een nieuw gesprek starten via de app Contacten of via de app FaceTime. Beide apps staan standaard op uw apparaat.

Gesprek starten via Contacten

De app Contacten is het adresboekje van uw apparaat waarin u uw contactpersonen opslaat. U kunt alleen op deze manier een gesprek starten als u contactgegevens van de persoon die u wilt bereiken, hebt opgeslagen in deze app. Open de Contacten app door op het grijze pictogram met de contour van een persoon te klikken, of door op het groene pictogram met witte telefoon (Oproepen) te klikken. Klik vervolgens op de naam van de persoon die u wilt bellen.

Als uw contactpersoon FaceTime gebruikt, ziet u op het scherm de regel FaceTime. Indien er geen regel met FaceTime is, gebruikt deze persoon geen FaceTime en kunt u helaas niet op deze manier videobellen. Klik op het pictogram van de videocamera. Als de ontvanger het gesprek accepteert kan het videogesprek beginnen.

Videogesprek starten via FaceTime

U kunt een videogesprek ook starten via de app FaceTime. Open FaceTime op uw apparaat. U ziet nu een overzicht met eventuele eerdere gesprekken. Klik op het blauwe plusteken rechtsboven in uw scherm. U kunt iemand bellen door de naam van de persoon die u wilt bellen in te typen en op de naam te klikken. U kunt in plaats van de naam ook het telefoonnummer van de persoon die u wilt bellen intoetsen. Klik daarna op Return op uw toetsenbord. Als uw contactpersoon FaceTime gebruikt ziet u onderin twee knoppen. Klik op het pictogram van een videocamera. Als de ontvanger het gesprek accepteert kan het videogesprek beginnen.

Indien u een persoon niet kunt selecteren, betekent dit dat deze persoon geen FaceTime gebruikt. U kunt dan helaas niet op deze manier videobellen.

Groepsgesprekken

Met FaceTime kunt u ook groepsgesprekken voeren. Deze functie is handig om bijvoorbeeld met het gezin of meerdere vrienden te bellen. U kunt een groepsgesprek accepteren, maar het is ook mogelijk om zelf een groepsgesprek te starten.

Groepsgesprek accepteren

Wanneer u wordt uitgenodigd voor een groepsgesprek ontvangt u een melding. Klik op deze melding of open de app FaceTime door op uw startscherm te klikken op het pictogram van FaceTime (groen met een witte videocamera). Boven in uw scherm staat in groene letters het gesprek waarvoor u bent uitgenodigd. Klik op deze groene regel en vervolgens op de groene knop Neem Deel. FaceTime maakt nu verbinding en u kunt deelnemen aan het gesprek.

Groepsgesprek starten

Open FaceTime op uw apparaat. U ziet nu een overzicht met eventuele eerdere gesprekken. Klik op het blauwe plusteken rechtsboven in uw scherm. U kunt iemand bellen door de naam van de persoon die u wilt bellen in te typen en op de naam te klikken. U kunt in plaats van de naam ook het telefoonnummer van de persoon die u wilt bellen intoetsen. Klik daarna op Return op uw toetsenbord. Herhaal voorgaande stap totdat u alle personen heeft geselecteerd die u wenst als deelnemer aan het groepsgesprek. Klik op het pictogram van een videocamera om de geselecteerde deelnemers te bellen. FaceTime belt nu alle deelnemers.

Privacy

Gegevens die gedeeld worden in een digitale zorg omgeving zijn zeer privacy gevoelig. Het is daarom belangrijk om ook zelf op een veilige manier aan de slag te gaan met uw gegevens. 

Een aantal tips:

  • Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen 
  • Gebruik geen computer, tablet of telefoon op een openbaar wifi netwerk 
  • Twijfelt u over de echtheid van een mail of website? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling

Kijk voor meer informatie over privacy en digitale veiligheid op onze pagina https://helpdeskdigitalezorg.nl/handleiding/privacy-digitale-veiligheid/

 

 

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
Als eerste op de hoogte!

Binnenkort lanceren we onze nieuwe website. Wees als eerste op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Samen maken we digitale zorg voor íedereen toegankelijk.

HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram