Bricks - Patiëntenportaal

Bricks is een beveiligde internetomgeving waar u als patiënt verschillende zaken gerelateerd aan een huisarts bezoek zelf kunt regelen.

Met het Bricks patiëntenportaal kunt u als patiënt altijd en overal veilig toegang krijgen tot een gedeelte van uw medische dossier. Daarnaast heeft het portaal ook nog een aantal andere functies; uitslagen inzien, afspraken maken, herhaalrecepten aanvragen en medicijnen inzien.

Afspraken inplannen

Als patiënt kunt u zelf afspraken inplannen bij uw artsen, zonder dat u de praktijk hoeft te bellen. Dit doet u onder het kopje "Afspraken inplannen". U ontvangt een e-mail ter bevestiging van de afspraak nadat deze gemaakt is. Deze afspraak kunt u gemakkelijk opslaan als bestand in Outlook, Google kalender of iCal.

E-consult

Niet urgente gezondheidsvragen kunt u eenvoudig stellen via de e-consult van het patiëntenportaal. Uw arts zult uw vraag digitaal ontvangen en zo snel mogelijk beantwoorden. Na reactie van de arts wordt de communicatie als correspondentie opgeslagen in het journaal.

Herhaalrecept

Via "Herhaalrecept", is het voor u als patiënt mogelijk om medicijnen die u gebruikt in te zien en te bestellen via het portaal. Uw aanvraag zal worden verwerkt, waarna een recept verstuurd wordt naar uw apotheek.

Mijn kluis

In "Mijn kluis" kunt u de volgende zaken inzien:

Uitslagen

Uitslagen worden inclusief een beoordeling van uw arts in "Mijn kluis" getoond. Daardoor is het voor de patiënt meestal niet nodig om hiervoor de praktijk te bellen of te bezoeken. Als de patiënt naar aanleiding van de beoordeling of het advies toch nog vragen heeft, kan hij/zij een e-consult sturen.

Medicatie

Medicatie die de afgelopen zes maanden gebruikt zijn kunt u onder "Medicatie" in zien.

Correspondentie

Onder "Correspondentie" kunt u alle communicatie tussen u en uw arts terugvinden.

 

Privacy

Gegevens die gedeeld worden in een digitale zorg omgeving zijn zeer privacy gevoelig. Het is daarom belangrijk om ook zelf op een veilige manier aan de slag te gaan met uw gegevens. 

Een aantal tips:

  • Zorg dat u nooit uw inloggegevens deelt met anderen 
  • Gebruik geen computer, tablet of telefoon op een openbaar wifi netwerk 
  • Twijfelt u over de echtheid van een mail of website? Neem dan contact op met het bedrijf of de instelling

Kijk voor meer informatie over privacy en digitale veiligheid op onze pagina https://helpdeskdigitalezorg.nl/handleiding/privacy-digitale-veiligheid/

 

Heeft deze handleiding u geholpen?

[yasr_visitor_votes]
Als eerste op de hoogte!

Binnenkort lanceren we onze nieuwe website. Wees als eerste op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Samen maken we digitale zorg voor íedereen toegankelijk.

HemelvaartsdagIn verband met Hemelvaartsdag zijn wij vandaag gesloten. We helpen u morgen graag weer!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram